Färjestad värvar Jakub Klepis

Nu är Färjestads lagbygge komplett, Jakub Klepis är den sista pusselbiten i lagbygget. Kontraktet gäller ett år för denna KHL spelaren.

– Klepis har varit Färjestads förstaalternativ och det gör det extra roligt att kunna knyta Jakub till organisationen. Vi är överens om ett ettårskontrakt, säger Leif Carlsson till klubbens hemsida och fortsätter.

– Vi har följt honom på plats både i landslagsturneringar och VM med intressanta ögon och han kommer att tillföra Färjestad BK enormt mycket i sitt sätt att spela ishockey.

Klepis hyllas även av förre Färjestadsmålvakten Alexander Salák som spelat med honom i landslaget och mött honom i KHL.

– Han är en spelskicklig center, kanske en av Europas bästa centrar. Hans största tillgång är att har en väldig god spelförståelse. Han har en möjlighet att bli en tongivande spelare, säger Salák till hemsidan.

Klepis kommer närmast från KHL-spel med Lev Praha, de sex senaste säsongerna har KHL faktiskt varit ligan han spelat i. Hans poängmässigt starkaste säsong i ligan var 2012/2013 då han noterades för hela 38 poäng, varav 20 mål, på 45 matcher. Den senaste säsongen stannade poängskörden på 17 poäng på 38 matcher.

Han avslutade säsongen med VM-spel i Tjeckien där han på tio matcher noterades för fyra poäng fördelat på två mål och två assist.

Klepis, en tidigare stortalang som 2012 draftades av Ottawa Senators i första rundan som tolfte spelare, har även NHL-spel med Washington Capitals på meritlistan. Men under hans dryga tre säsonger i Nordamerika blev det mestadels AHL-spel och totalt endast 66 NHL-matcher.

Sedan han återvände till Europa har han varit en frekvent VM-spelare, fyra av de sju senaste säsongerna har han representerat Tjeckien i mästerskapet.

2010 var han med och vann VM-guld med Tjeckien och på meritlistan finns även två KHL-titlar plus att han 2006 blev AHL-mästare med Hershey Bears.

Carlsson säger följande om nyförvärvet:
- Vi känner nu att vi har fått en stor kraft som kan leda laget tillsammans med de andra på ett mycket bra sätt.