Presentation av lagen del 4 Färjestad bk

Källa: Eliteprospects.com

Färjestad bk

Målvakter:
30. Lars Haugen
49. Justin Pogge

Målvaktsparet rankas som det bästa i SHL. Vilket måste betyda att laget har en mycket stor chans att vinna guld om allting klaffar.
Vad krävs det för att vinna guld? Jo det är helt klart att målvakterna måste vara toppspelare. Men det krävs också att andra spelare ska göra sitt jobb.

Backar.
40. Niklas Arell
50. Sebastian Erixon
61. Daniel Gunnarsson
7. Jonas Holös
32. Magnus Nygren
84. Tomas Skogs
55. Ole-Kristian Tollefsen
6. Mikael Wikstrand

Backarna känns riktigt stabila, förutsättningen att Mikael Wikstrand stannar i Färjestad som han har sagt. Extra pluss är till exempel Jonas Holös, Magnus Nygren och Mikael Wikstrand. Man får också hoppas att Erixon och andra kommer vara hela under säsongen. Om så är kommer Färjestad vara riktigt svåra att möta under SHL främst att ta sig igenom mellan dessa backar.

Forwards:

74. Rasmus Asplund C/LW
10. Robbie Earl W/C
19. Viktor Ejdsell LW
20. Joel Eriksson EK C
44. Milan Gulas RW
15. August Gunnarsson RW/LW
12. Marius Holtet LW/RW (Är skadad och kommer inte spela).
85. Mikael Johansson C/LW
11. Joakim Nygård LW
8. Johan Olofsson RW
13. Linus Persson RW/C
28. Johan Persson RW/LW
27. John Persson LW/RW
16. Johan Ryno C
23. Marin Röymark LW/RW
51. Rickard Wallin C

Det finns några intressanta spelare främst hos Persson linan, men också givetvis i Ryno och Mikael Johansson. Misstänker att flera av de yngre spelare kommer att få hoppa in vid skador. Men laget ser helt klart intressant ut.

Två bland SHLs bästa juniorer står Färjestad upp med. Både Joel Eriksson EK och Rasmus Asplund. Dessutom har man tyvärr fortfarande ett litet gissel med Marius Holtet som egentligen inte kan spela i laget men som ännu inte kan lämna eftersom han har ett år kvar på kontraktet. Det är sorgligt att man ska kunna drabbas av en sådan skada som Marius drabbats av. En annan nackdel är ju givetvis också att Per Åslund lämnade efter förra säsongen men samtidigt har man nya intressanta namn in. Robbie Earl hör till en av dessa.

Färjestad har ett lag som faktiskt kan ro hem ytterligare ett guld till Karlstad.