Färjestad ned på en sjunde plats

Efter att Djurgården besegrade Malmö med 4-1 så kan man konstatera att Färjestad för första gången under denna säsong ligger under slutspelsplats. Alltså en sjunde plats.

Redan nu hörs röster på att sparka Earl och Ryno samt Samuelsson på rad. En av dem som skriker högst är Wikegård, en person som inte ens håller på Färjestad. Låt mig säga så här, skulle spelare sparkas nu på stört så skulle vi garanterat missa slutspel. Färjestad har spelat ihop grabbarna och de börjar nu hitta varandra. Skulle man göra sig av med flera spelare det trots att Earl vid förra Hv71 matchen nästan gjorde solomål genom att åka runt över hela banan och pressa in pucken bakom PW. Tittar man på Statistiken har Färjestad, Djurgården och Luleå samma antalet segrar och förluster i bakfickan.  Det trots att Rajala lirar med Luleå. Earl kanske inte var någon måltjuv som man hoppades på och heller inte Ryno. Frågan är däremot hur lång tid tog det för Ryno att göra en massa mål för Leksand?

 
Vi verkar ha hamnat i en liknande situation med Ryno precis som den som Leksand hade. Han kanske är lite ovan att lira för Färjestad men jag tror han kommer att bli farlig nu till vår. Kanske också Earl som redan har visat vissa tendenser på att vilja sätta pucken. Flera skott skickade han på målet och hade det inte varit för en otroligt skicklig målvakt som ville sätta Färjestad på plats så hade det nog blivit en del mål för Färjestads del. Den jag syftar på är Pettersson-Wentzel som antagligen ville visa att han inte var någon dålig spelare så som enligt honom var något som Färjestad tyckte.
 
Visst kan vi gnälla på ledare och spelare, byta ut hela laget men vad skulle det tjäna till egentligen? Guld vinner man inte på ett halvår, det krävs ett år minst att få ihop alla pusselbitar och se mönstret på hur man ska vinna.
Nya spelare behöver vänja sig vid spelet och det görs inte över en natt.
 
Färjestad har vunnit totalt 11 matcher och förlorat 12 (inberäknat samtliga matcher som också gick till övertid). Man har under dessa 23 matcher plockat 36 poäng. Skellefteå har plockat till sig 55 poäng alltså bara 19 poäng mer än Färjestad, serien är med andra ord tight och svår. Varje poäng är livsviktig för lagen och alla kämpar som galningar. Fansen ställer höga krav på sina lag, det ska vara så, det är hockey!
 
Antingen ställer vi oss bakom Färjestad eller så ger vi upp. Vi måste samtidigt komma ihåg att om vi ger upp och kastar skit på laget så sprids det till andra som ändå inte vill ge upp utan hoppas på Färjestad. Experterna är inga gudar som vet slutresultatet. Med andra ord vad Wikegård säger och tycker är väll upp till honom. Det finns många som analyserar matcherna det är deras jobb, vårt jobb är att agera som en extra spelare som hjälper till vårt Älskade Färjestad till seger.
 
Är du en av dem som ändå litar och hoppas och tror? Det är något som Färjestad alltid kommer uppskatta. Det är inte de som vänder kappan efter vinden bara för att det är obehagligt. Nej det är sådana som du som gör skillnad i en dyster mörk tid.