Färjestad besegrade Växjö

Om man läser mitt tidigare inlägg om varför Robbie Earl lämnar Färjestad så kanske detta var just det som Färjestad behövde inför denna match. Det skapade fler ytor och Färjestad fick en juniorkedja som fungerade ruggigt bra. Det kanske ska vara så att färjestad har en juniorkedja framöver som spelar. Färjestad tog en tung viktig seger då man besegrade Växjö hemma med 4-1.

Jag tror inte någon saknade Robbie Earl i denna matchen direkt. Kedjan med Mikael Johansson, Travis Turnbull och Linus Persson fungerade riktigt bra. Mikael Wikstrand höll dessutom på att hänga in en puck bakom Växjös målvakt.

Färjestad gjorde en bra match även om Ville Leino gjorde första målet för Växjö. Om första perioden ska tillskrivas till Växjö så måste man ändå säga att Färjestad kom ordentligt ut som ett nytt lag i andra.  Bara ett par minuter in på andra perioden under ett Powerplay kvitterade Joakim Nygård. Assisterade var Mikael Johansson och Linus Persson. 07.40 fick John Persson in pucken och assisten gick till Magnus Nygren.

Färjestad trummade vidare och John Persson slog in pucken på volley under ett powerplay 15.12 och fick målet godkänt efter videogranskning.

Då stod det alltså med andra ord 3-1 inför tredje perioden. Sista målet som gjordes var Joel Eriksson Ek i tredje perioden fick in den då han rundade målet och slängde in den bakom en målvakt som inte riktigt fick med sig vart pucken tog vägen. Målet gjordes 12.25 och assistpoäng gick bland annat till Mikael Wikstrand (hans första i Färjestad tröjan under SHL).

Färjestad tog med andra ord tre poäng hemma i Karlstad och klättrade samtidigt upp till en femteplats i tabellen.

Alla gjorde det man skulle och man kan förstå att Tommy Samuelsson var riktigt nöjd efter matchen. Det som jag ser som riktigt roligt var att juniorkedjan producerade och levererade. John Persson fungerar också riktigt bra i Färjestad något som man kan glädja sig åt.

Färjestad kommer med andra ord också söka efter en ersättare till Robbie Earl efter att han lämnade laget före Växjö matchen. Med andra ord så ville Färjestad behålla honom och hans kvalitet. Så räkna med att det kan komma en förstärkning till Färjestad nu när det lösgjorts en hel del pengar det lär nog hända en del i Färjestad inför slutspelet.

Det som är värt att poängtera också var att både Skogs och Erixon samt Johan Ryno inte spelade i kvällens match. Det handlar både om skador men också om sjukdomar.