Ledin och Jämtin tränar med Färjestad

Tillsammans med Marcus Johansson så kommer Per Ledin och Andreas Jämtin att träna med Färjestad under måndagen. En träning som kommer att sättas igång någon gång runt 18.00.

I ett samtal med Leif Carlsson som förbereder sig för träningen så verkar i alla fall butiken inte vara stängd inför säsongens start. Sanny Lindström skriver på sin blogg att Per Ledin kan vara en spelare som Färjestad vill titta närmare på. Även om han ryktas till Modo i Allsvenskan. Fast det klart skulle Färjestad vilja värva honom så lär Modo inte ha en chans. Ledin är 37 år gammal och man kan fråga sig ändå varför man då inte låter Wallin få fortsätta i Färjestad om man ansåg han vara för gammal. Ledin är ju två år äldre. Sedan finns det givetvis skillnader mellan spelarna. Ledin är en ettrig spelare som arbetar för skapa frustration på isen medan Wallin snäll som han är gör jobbet i det tysta. Hur är då Jämtin?

Precis som Ledin är Jämtin en aggressiv spelar typ som gärna bökar och jobbar i alla fall är det så han har blivit känd för. En kommentar från NHLs Detroit Red wings klubbdirektör ger lite aspekt på det hela: "Det är en pest på isen!"

Reagerade lite på reaktionerna bland vissa fans. Där de säger att Jämtin är en fjant eller att han är en mes. Okay. Andreas Jämtin skänkte bland annat en matchanvänd specialklubba till förmån för Rosa Bandet 2014. Han verkar inte mer mes än någon annan enligt min uppfattning. 

Lyssnade på en hel del intervjuer med honom så jag har inte fått den uppfattningen om att han är en mes.

Ledin? Jag vet inte, tycker faktiskt att Ledin inte riktigt har fått ut det som han borde. Frågan är om Färjestad lyssnar till Sanny Lindström eller inte. Själv tror jag båda spelarna behövs i Färjestad särskilt när man har 11 spelare fram till att Milan Gulas ansluter i Oktober. Kan det innebära att man förstärker med spelarna? Med tanke på risken för skador? Inte helt osannolikt.

Jag vill inte döma spelare innan de visat vad de går för. Som sagt var Ledin är 37 år och vissa anser att man är pasé redan då man är 35. Men Ledin har en annan funktion än en målgörare. Han är en retsticka precis som Kåberg var under sin tid. Att Ledin spelar kvar kanske beror på att han känner sig stark och fräsch fortfarande och en säsong i Färjestad vore kanske inte helt fel. Jag tror också att Färjestad behöver en spelare som Jämtin. Varför då? Jo för att han kan vara center också inte bara yttervinge. Ansluter inte Joel Eriksson Ek till Färjestad utan försvinner till NHL så måste man plocka in en spelare som man vet presterar. Plockar man in en utländsk spelare så vet man inte säkert vad man får. Med andra ord Färjestad vet vad man får om man plockar in Ledin och Jämtin i laget. Färjestad skulle nog bli mycket jobbigt att möta med Tolle, Ledin, Jämtin och Alexander Johansson som spelare. Något som faktiskt har varit en typiskt banderoll för Färjestad under årens lopp. Ett tungt godståg som maler ned motståndarna. Här tror jag om jag ska vara riktigt ärlig så hoppas Leffe och Färjestad på Marcus Lilliz Nilsson. En spelare som mycket väl kan utvecklas till en ny Marcus Johansson. Tillsammans med Åslund och Asplund kan laget få en riktigt grym kedja. Eller så bildar Oscar Steen kedja tillsammans med Nygård och Nilsson. Där tror jag faktiskt också det blir en grym kombination. Frågan är ändå om Färjestad låter Jämtin och Ledin bara träna med laget och väljer sedan att inte göra något mer åt saken. Under nästa vecka vet vi svaret.

Men jag skulle inte bli förvånad om inte Färjestad tecknar ett avtal med åtminstone en av dessa båda två rutinerade herrar. Fansen kanske kommer att bua och känna sig överkörda men som sagt var spelarmarknaden kanske inte är heller särskilt het just nu. En sak är säker Färjestad behöver lite förstärkningar på forwardssidan om de vill bli räknade till mer än en sjätte plats i årets upplaga av SHL.

Vem vet det kanske ansluter en överraskning något senare, något oväntat? Låt oss vänta och se.