Färjestad vann i Leksand

Färjestad besegrade Leksand med 1-2 även om det satt långt inne så lyckades ändå Färjestad vända och vinna mot ett vilt kämpande Leksand. Det var helnorskt mellan stolparna på isen i Tegera Arena, Henrik Haukeland för Leksand och Lars Haugen för Färjestad.

Det var Färjestads Lars Haugen som fick jobba en hel del vid inledningen av matchen. Men perioden förblev mållös även om de flesta menar att perioden var Leksands.

Perioden hann knappt börja innan hemmalaget fick utdelning. 1-0 kom genom Markus Lauridsens klubba då han pricksköt in målet. Färjestad tog timeout för att lugna ned laget och det tycktes också hjälpa. 1-1 kom genom Alexander Johansson som påpassligt skickade in pucken bakom Haukeland. John Persson såg till att utöka poängskörden ytterligare då han gjorde 1-2 till gästerna. Leksand tog då timeout men några fler mål blev det inte.

Leksand gjorde allt vad de kunde för att kvittera matchen men Haugen stod pall. Bara minuter kvar av sista perioden bytte Leksand målvakt och plockade den samme då det kändes säkert. Färjestad var då inte långt borta från att göra 1-3 men pucken studsade inte in i den tomma kassen.

Efter matchen sade Perra Johnsson följande till Cmore:
"Vi gör ett stabilt försök. Men fortfarande är vi där och pratar om att pucken ska in. De här två matcherna mot Färjestad är kanske de bästa vi gjort i år, men tyvärr hittar inte pucken in."

Därmed tog Färjestad 6 poäng av 6 möjliga denna helg och seglar dessutom upp på en tredje plats i tabellen.