Färjestad besegrade Södertälje

Foto: Stefan Eriksson
 
Färjestad besegrade Södertälje med hela 5-1 och övertygade ordentligt, trots att Christoffer Törngren som borde ha spelat inte alls kunde medverka på grund av en svullen fot. Istället fick Anton Grundel hoppa in och medverka. 1258 årskådare fick bevittna Färjestads effektivitet under matchen. Det var dessutom Michael Lindqvist som öppnade målskyttet genom att sätta in 1-0 i numerärt överläge. Michael hade hela sin släkt på besök som kunde glädja sig åt att han gjorde mål.
"Ja, det var en hel del familj och vänner, det är ju inte så längt till Stockholm. Kul att de fick se mitt första mål." Säger Michael glatt efter matchen.
För övrigt så spelade han i andra formationen tillsammans med Rasmus Asplund och Dick Axelsson.
Michael berömde sina kedjekamrater efteråt.
"Både Rasmus och Dick är ju fantastiska med puck, individuellt väldigt skickliga. Jag får bara försöka göra mig öppen och försöka trycka dit pucken."
 
Södertälje lyckades ändå kvittera matchen genom Stefan Johansson som överlistade Lars Haugen.
Men närmare än så kom inte Södertälje. I första formationen ersattes Christoffer Törngren med inte mindre än Anton Grundel. Färjestad gick runt på åtta backar men att Grundel fick hoppa in och spela forward verkade inte vara något bekymmer.
"Vi hade åtta backar med oss och han gjorde det bra, han är ju lite speedig av sig." Säger Pennerborn som menar att detta var bara en tillfällig lösning.
Niklas Fogström lyftes också fram under matchen som en gigant. Pennerborn berättar att de kommer att ha stor nytta av centern under vinter.
Johan Ryno såg till att ge Färjestad ledningen under andra perioden och i ett nytt powerplay utökades siffran till 3-1 och till slut kunde Färjestad vinna med hela 5-1.
 
Det enda som var något utav en besvikelse för Pennerborn var just att Christoffer Törngren inte kunde spela. Han erkände samtidigt att det nog kändes värst för Törngren själv som redan fått ett smeknamn i laget.
Namnet blev Chris av naturliga orsaker.
 
Pennerborn är ändå nöjd med laget som helhet.
"Ja, det tycker jag. Vi hade väl lite bakslag i dag då Christoffer Törngren skulle ha gjort sin första match ikväll men tyvärr kom han inte till spel på grund av sin fot."
 
Källa: www.nwt.se och www.vf.se