Tidigare kontrakt ställer till det för Ilari

Foto: Emil Långvad/TT
 
Ilari Melart är tänkt att vara en extra kugge i Färjestads lagbygge, det framkommer däremot enligt media att han inte kan ansluta direkt.
Orsaken är det kontrakt han hade med Luleå HF. Ilari Melart skrev nämligen på ett artistkontrakt med Luleå som nu ställer till det för Finländaren och Färjestad. Något som Peter Jakobsson redan kände till från början.
"Han kollade med oss om det var okej och det är det absolut. Jag, Johan Pennerborn och Mattias Hell var över och träffade honom i Helsingfors och det är en otroligt vältränad och seriös kille. Det var häftigt att träffa honom, jag är övertygad att han kommer bli ett riktigt bra tillskott i vårt lag. Vi ser Ilari som en otroligt viktig pjäs i vårt lagbygge – en spelare som kommer hjälpa oss väldigt mycket ute på isen. Vi ville gärna få hit honom i två år och förhoppningsvis blir det längre än så." Säger Peter Jakobsson till media.

När Ilari kan vara på is är fortfarande oklart det enda som är säkert är att finländaren missar den inledande matchen mot bland annat Linköping och riskerar att missa ytterligare två matcher därefter.
Han kommer däremot medverka tidigare, För då Färjestad bland annat möter Ingolstadt och Linz finns inga skatteteknikaliteter som stoppar Melart från att vara med.
"Vi får se till att han får spela riktigt mycket då." Säger Peter till media.

Peter har stora planer för backen som lär nog få fortsätta i Färjestad om han så önskar en längre period. Dessutom är kontraktet ett rakt två års kontrakt så det är bara nu det kommer att strula.

Källa: www.vf.se