Joel Kellman till Brynäs

 
Färjestad var med och försökte värva Joel Kellman men han valde Brynäs istället.

Det gick dessutom mycket snabbt, antagligen hade han redan bestämt sig för att gå dit. Kontraktet är skrivet på två år. Färjestad får nu vända sig åt något annat håll för att förstärka upp truppen ytterligare. 

Så här säger man om värvningen på hemsidan:
"Joel är en väldigt bra center, han har presterat bra i Karlskrona där han de senaste tre säsongerna absolut varit en av de bästa i truppen. Vi ser 23-årige Joel som ett mycket bra och spännande nyförvärv till vår trupp inför de två kommande säsongerna, berättar Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF."

Sanny Lindström kommenterar värvningen med att säga följande: "Jag hade nog trott att Kellman skulle välja en klubb med en mer framskjuten roll även om det såklart är för tidigt och spekulera hur Brynäs position och lagbygge kommer se ut nästa år."
 
Linköping meddelar att följande spelare lämnar LHC.

Niklas Persson, Tony Mårtensson, Niclas Lundgren och Kristian Näkyvä lämnar Linköping. I de två sistnämnda fallen är de redan presenterade av sina nya klubbar i SHL.

Till den listan kan vi idag berätta att följande namn adderas;
Jakob Lilja
Emil Sylvegård
Mathis Olimb
Ken Andre Olimb
Henrik Törnqvist
 
Henrik Törnqvist sägs vara redan klar för Timrå ik.
Även Jakob Lilja sägs vara klar för en klubb, nämligen Djurgården.
Enligt uppgifter ska också Emil Sylvegård som nobbade Färjestad ha valt Malmö Redhawks till nästa säsong.
 
Däremot är bröderna Olimb fortfarande fria ute på marknaden.
Ken Andre Olimb som har gjort 28 poäng de senaste 48 matcherna är en offensiv center som förstår sig väl på hur hockey ska spelas enligt Eliteprospects. Fördelen med Ken Andre är att han även kan spela center.
Ken Andre är 29 år och hans bror Mathis 32.
 
När det gäller Mathis Olimb som har även representerat Frölunda och tillsammans med sin bror nu senast Linköping har gjort 34 poäng under sin senaste säsong i LHC tröjan. Han är också en center och skulle säkert passa bra in i Färjestad. Frågan är om han och hans bror verkligen är på Peter Jakobssons radar över huvudtaget.
 
Färjestad har som sagt var alltid varit lyckosamma med forwards. Färjestads trupp ser ut på följande vis nu när vi tittar på den efter de värvningar som har gjorts hittintills.
 
 
Spelare som ryktas in just nu är: Linus Johansson och Jesper Olofsson på Forwardssidan.
Detta gör att jag har svårt att se Peter värvar bröderna Olimb till nästa säsong. En av dem... kanske men inte båda. Det enda som jag kan se vilket kan tvinga Färjestad att värva ytterligare två forwards till är att Joakim Nygård som har fram till den sista april på sig att bestämma om han blir kvar eller om han flyttar till NHL.
 
För övrigt finns det inga rykten om varken målvakter och den sista platsen för forwards.
 
Som många av er redan känner till finns det ett rykte angående Johannes Kinnvall som nyligen lämnade Timrå ik där han gjorde 18 poäng på 49 matcher.
 
Malmö har också meddelat att Robin Alvarez har en klausul och är stekhet även i SHL om han skulle lämna Malmö Redhawks. Klausulen gäller egentligen endast utlandsspel men det är mycket som tyder på att han kan även lämna klubben för SHL spel om någon klubb är redo att betala för det. En sådan klubb sägs vara Hv71 men Färjestad kan mycket väl vara intresserade av honom eftersom han är en snabbt skrinnande spelare. Mycket tyder däremot på att Dick Axelsson inte kommer att ansluta till Färjestad även nästa säsong. Det har varit mycket tyst i korridorerna kring Dick och det finns väldigt lite som talar för att han kommer att fortsätta en säsong till i Karlstadklubben.
 
Tack för ordet.