Mattias Sjögren till SHL och rankning av centeruppsättningen

Färjestad hade tidigare meddelat att Mattias Sjögren skulle vara ett intressant nyförvärv men nu återvänder han till Rögle bk och SHL.
 
Jag hade tidigare pratat med Peter Jakobsson om Mattias Sjögren och han gav en liten hint om att Mattias var en intressant spelare för Färjestad. Det blir grönvit dress för Mattias Sjögren men fel nyans. Mattias Sjögren återvänder nämligen till Rögle bk och då skriver han ett riktigt kraftigt kontrakt på fyra hela säsonger!
 
Samtidigt skriver Johan Svensson (Mrmadhawk) på sin blogg att Färjestad har den näst bästa centeruppställningen inför kommande säsong.

Så här placeras lagen i Mrmadhawks rankning:

"Här är min topp5-ranking vad gäller klubbarnas centeruppsättningar till den kommande säsongen. Just nu, kanske man ska tillägga. Det kommer förmodligen hända en del. Svenska mästarna Växjö har till exempel inte någon klar centersida direkt.

1. DJURGÅRDEN
Andreas Engqvist – Jacob Josefson – Marcus Davidsson – Lukas Vejdemo/Sebastian Strandberg.
Wow! Jag hoppas bara Andreas Engqvist kommer till spel här. Men vilken centeruppsättning Robert Ohlsson kommer att förfoga över. Två spelare med mängder av internationell rutin, en ungtupp i Davidsson som redan nu hade kunnat vara topp2 i ligan i de flesta lagen, plus att pålitliga Vejdemo alltså får fungera som fjärdecenter. Strandberg får tufft att ta en plats som center.

2. FÄRJESTAD
Johan Ryno – Linus Johansson – Axel Ottosson – Oskar Steen/Oskar Bäck
Den här känns… vass. Ryno är en toppspelare och har varit i många år. Linus Johansson tar förmodligen ännu större kliv. Axel Ottosson har gjort det väldigt bra i HockeyAllsvenskan och bör vara mogen för att vara tredjecenter här. Steen och Bäck är två spelare på uppgång. Framförallt Steen kan stå inför ett stort genombrott.

3. RÖGLE
NY – Mattias Sjögren – Ted Brithén – Simon Ryfors
Då kan utgår från att man även ska hitta en riktigt vass center, förmodligen någonstans i nordamerika, så tycker jag Rögles centersida ser riktigt bra ut.
Ted Brithén kom in i Röglekostymen startkt under andra halvan och vet vad som krävs. Sjögren är en väldigt bra tvåvägscenter, med mängder av erfarenhet. Hur bra blir den här ettan som ska in, eller blir det ”bara” en trea som plockas in.
Svårplacerade, då trots allt ska in med en center till. Men solklara topp5 i min bok.

4. HV71
Markus Ljungh – Joakim Andersson – David Gustafsson – Anton Bengtsson
Den här blir nog rätt bra, även om folk förmodligen sätter frågetecken för Jocke Anderssons status. Jag tror inte det är några problem. Han har varit frisk sedan innan jul och har fått komma in i SHL på allvar. Ljungh är en bra SHL-center. Han är redo att vara etta/tvåa tillsammans med Andersson.
Sedan får vi inte glömma att David Gustafsson är en riktigt stor talang, som när som helst kan ta klivet. ”Bengan” känns som en given, men stabil fyra.

5. FRÖLUNDA
Joel Lundqvist – Simon Hjalmarsson/NY – Pathrik Westerholm – Joel Mustonen
Funderade med Frölundas, Brynäs och Luleå centersida som sista gäng in på topp5. Fastnade ändå för Frölundas. Joel bubblar av revansch efter fiaskot med uttåg i kvartsfinal och Simon Hjalmarsson är klass. Pathrik Westerholm skadefri är dessutom en riktigt bra SHL-center. Eftersom jag tror man ska hitta en ny center, och vet att man jagade Isac Lundeström från Luleå, så utgår jag från att VF har en riktigt bra centersida på gång.

Övriga i bokstavsordning. Någon ni kanske saknar i topp5?

BRYNÄS
Joel Kellman – Jesper Jensen – Jonathan Granström – Jacob Blomqvist/Marcus Westfält

LINKÖPING
Derek Roy – NY – Filip Karlsson – Fredrik Karlström

LULEÅ
Niklas Olausson – Isac Lundeström – Jack Connolly – Jonas Berglund

MALMÖ
Emil Molin – Fredrik Händemark – Henrik Hetta – Axel Wemmenborn/Christoffer Forsberg

MORA
Jacob Nilsson – NY – Matt Bailey – Emil Aronsson/Robin Johansson

SKELLEFTEÅ
NY – Adam Pettersson – Linus Lindström – Andreas Wingerli

TIMRÅ
Ludvig Rensfeldt/NY – Jacob Olofsson – Rickard Palmberg – Jeremy Boyce

VÄXJÖ
NY/Robert Rosén – NY/Janne Pesonen – Linus Fröberg – Erik Josefsson

ÖREBRO
NY – Tom Wandell – Tylor Spink – Christopher Mastomäki"

Tack för ordet.