Olofsson klar för Färjestad

Nu står det klart, att Jesper Olofsson spelar i den grönvita dressen.Kontraktet är ett två års kontrakt utan några som helst klausuler.
 
Jesper själv är nöjd:
"Det känns spännande. Vi har spelat många jämna matcher under säsongen som gick och jag gillar sättet Färjestad spelar." Säger han i en kommentar.
 
Jesper har spelat med flera spelare som nu lirar i Färjestad, bland dem Marcus Nilsson, Jens Westin och Anton Grundel. Mycket tyder på att han även får ytterligare en kompis att samtala med särskilt då Markus Svensson har kritat på men som ännu inte presenterats.
"Det är såklart lättare att komma till ett lag där man har någon eller några bekanta sedan innan. Det gör ju att man har mycket lättare att komma in i rutiner med lagkompisar och annat." Erkänner han till media.
 
Olofsson har en klar tanke om sin kommande säsong i Färjestad, det är att ta tag i ledartröjan och spela så långt fram som möjligt.
"Målet är ju såklart att spela långt fram i laget. Mycket ska spela in för att det blir så, men det är ju min tanke i alla fall."

För närvarande befinner sig Jesper inte i Karlstad utan sin hemstad Örnsköldsvik däremot är sakerna redan på plats i Karlstad.
"Haha, ja det var lite svårt att synka med flyttfirman så alla mina grejer är faktiskt redan på plats i Karlstad. Får tacka tränarna för att de ställde upp som flyttgubbar."

Peter Jakobsson är mycket nöjd med nyförvärvet och säger till media:
"Vi får in en stark och snabb forward som vet var målet är. Vi tror att han kommer att kunna utvecklas mycket i vår miljö."

Jesper har gjort en hel del poäng under sin tid i Skellefteå. Han har dessutom spelat i Karlskrona HK där han fick träffa Anton Grundel. Då blev det 26 poäng för forwarden på 52 matcher (13 mål och 13 assist). I skellefteå första år gjorde han 16 poäng på 48 matcher och under den gångna säsongen 21 poäng på 52 matcher. För Skellefteå gjorde han sammanlagt 21 mål och 16 assist på de två senaste säsongerna.
 
Så här ser truppen ut för närvarande.

M1: Adam Werner
M2:

(Då fortfarande inte Markus Svensson är officiellt presenterad står han inte med i listan).

B1: Sebastian Erixon
B2: Jens Westin
B3: Anton Grundel
B4: Mikael Wikstrand
B5: Ilari Melart
B6: Johan Ivarsson
B7: Theodor Lennström
B8:
B9:

F1: Alexander Johansson
F2: Martin Johansson
F3: Linus Johansson NY!
F4: Marcus Nilsson
F5: Joakim Nygård
F6: Jesper Olofsson NY!
F7: Axel Ottosson NY!
F8: Gustav Rydahl
F9: Johan Ryno
F10: Oskar Steen
F11: Daniel Viksten NY!
F12: Fabian Zetterlund
F13: Per Åslund
F14:
F15

 
Färjestad ska därmed hitta en back och en forward innan laget är komplett. Detta utöver att Jesse Virtanen skriver på för Färjestad.

Tack för ordet.