Rögle kommer att dumpa Yuonan

 
Mycket tyder på att Alexander Younan har gjort sitt i Rögle. Samtidigt kommer det information om att Lucas Nordsäter och Linus Persson mycket troligt hamnar i Leksand kommande säsong. Det sägs att Lucas redan är klar för klubben men att förhandlingar med Linus pågår fortfarande.

Kanske skulle vara bra för Leksand som de vill komma upp till SHL nästa säsong att försöka värva SHL meriterat? Jag tycker det kan vara en positiv sak för Leksand i alla fall.

Linus sägs ha spelat för Leksand tidigare och då under säsongen 2006-07.

Vad är det då så speciellt med Alexander Younan? Jag skulle faktiskt tänka mig att han skulle passa i Färjestad. Det är en 21 åring vi talar om och en back som följer med överallt och sliter hårt för att både agera offensivt men också defensivt. Han har tävlingsinstinkter och vill vinna till varje pris. En spelare som jag faktiskt tror skulle passa i lagbygget. Färjestad har tre poängstarka backar med Theodor Lennström som har gjort en hel del poäng. Så jag tror inte vi behöver riktigt en till. Younan däremot kan skapa problem för motståndarna med tanke på hans spelstil. Färjestad är ju som bekant ute efter en ytterligare back till lagbygget dessutom en spelare som Kinnvall.

Vi vet givetvis inte om Kinnvall är klar men Färjestad är med och hugger på honom. Däremot så kanske det vore en bra lösning om Younan ansluter istället? Han påminner ganska mycket om Kinnvalls spelstil och är i princip i samma ålder. Dessutom har Younan lite fler erfarenheter inom SHL.

Många skulle nog säga ändå att man vill att Färjestad plockar in en spelare som har målnäsa och kan pricka in ytterligare en mängd puckar bakom motståndarna. Färjestad har redan en grymt bra målgörare som lär förlänga med Färjestad. Vi pratar om Jesse Virtanen. Jesse har alla möjligheter till att utvecklas ytterligare kommande säsong då han tvingades att anpassa sig till ett nytt spel den gångna säsongen. Jesse är intresserad av att förlänga med Färjestad vilket i sin tur innebär att han kommer nog troligtvis göra det.

Dessutom finns det utvecklingspotential i Mikael Wikstrand som inte riktigt kommit upp till nivån ännu. Det trots att han har fått möjlighet att spela för Tre kronor. Något som alltså innebär att även ansvariga för dem har fått ögonen upp för Wikstrand.

Även Westin har potentiella möjligheter att producera lite mer, han gjorde sin första säsong den gångna och kan om han kommer in ytterligare i grejjorna så finns det nog lite mer sparkapital att köra på.

Dessutom är det mycket som talar för att Grundel inte kan spela nästa säsong och då lär Färjestad ändå behöva en sådan spelare som Younan.

En annan spelare som troligtvis får lämna är Jack Connolly. Jag tvivlar starkt på att Färjestad vill värva in honom igen till laget. Det känns lite som om Connolly har tappat lite av spelet de senaste säsongerna och det tror jag inte är en spelare som Färjestad vill plocka in.

Tack för ordet