Färjestad besegrade Frölunda

Det var heta känslor rakt igenom och det märktes också att det var ett rivalmöte trots att detta var en försmak på SHL. Färjestad tog ledningen då det återstod dryga fyra minuter kvar av första peioden. Målskytt Joakim Nygård. Frölunda kvitterade något senare genom Chay Genoway med bara sekunder kvar av perioden men Färjestad spelade säkert och kunde till slut vinna med 1-3 (1-1, 0-0, 0-2). Målskyttar: Nygård, Sallinen och sedan Ryno.

Färjestad Pennerborn pratade om planen att nå guld 2020 och att detta var deras ambiotion, men att ingenting var omöjligt även under denna säsong. "Vi har ju ett mycket spännande lag på papperet." Sade han till Cmore.

Linus Johansson intervjuades också innan nedsläpp och han sade att det handlar om att ta ansvar och hitta sina roller. Han tycker sig ha blivit förberedd på ett helt annat sätt nu än tidigare.

Efter fyra minuter får Åslund sätta sig på botbänken för en hög klubba men Frölunda lyckas inte överlista Svensson som vaktade kassen för kvällen. Dryga fyra minuter senare så är Virtanen ytterst nära att ge Färjestad ledningen men Mattsson är tät och följsam. Matchen skulle rivas sönder av utvisningar och Ekbom var en av dem som fick sätta sig på botbänken mer än en gång. Med dryga åtta minuter kvar får han sätta sig. Fyra minuter senare åker Mustonen ut för en slashing och bara sekunder senare spelade Frölunda med en man för mycket på isen. Vilket renderar i att Färjestad spelade med två man mer på banan. Ryno passar över till Nygård som styr in pucken bakom Mattsson. 0-1 och Färjestad tar ledningen, men bara tillfälligt. Frölunda genom Chay Genoway prickar in pucken med bara 57 sekunder kvar av första perioden och det är kvitterat.

Flera utvisningar faller på grund av grinighet, en av dem som var ytterst nära att få in pucken var Rydahl och Nygård som hade flera chanser under andra perioden. Däremot faller inga mål utan det står 1-1 även i andra.

Direkt från start dras Ryno och Lundqvist in i en situation som slutar med var sin utvisning då det endast har gått någon minut. Lennström utvsas efter fem minuters spel och Westerholm Patrick utvisas något senare. Nygård är då inte heller långt ifrån att göra 1-2 men pucken ville inte in. Istället blir det Sallinen som överlistar Mattsson i kassen men han skadas i samband med målet och får ledas av isen.
Med knappa minuterna kvar att spela lyckas Ryno pricka in 1-3 i tom kasse till Färjestad och det efter flera fantastiska räddningar från Markus Svensson.

Färjestad vinner över Frölunda med 3-1 inför femhunda åskådare.

Frölunda - Färjestad 1-3 (1-1, 0-0, 0-2).