Färjestad seger efter drömvändning

Färjestad såg ut att ligga mycket illa till då Örebro kom på besök. Örebro tog kommandot efter halva första perioden och efter åtta minuter stod det 2-0 till gästerna. Då pausvilan efter första perioden stod det 3-0. Färjestad hade stora problem att ens etablera tryck i gästernas zon. Efter en mållös andra period förändrades spelbilden fullständigt och Färjestad reducerade efter fem minuter innan de genom Michael Lindqvist vann på övertid med 4-3 (0-3, 0-0, 3-0, 1-0).
 
"Det här håller inte under en längre tid", sade en besviken men samtidigt en lättad Michael Lindqvist efter fyra spelade perioder.
 
Svensson stod den första perioden men blev inför den andra utbytt. Han själv blev intervjuad inför matchen och det handlade då främst att han hade möjlighet att tangera ett rekord.
"Jag hade verkligen ingen aning om att det handlade om fler matcher än två raka nollor på ett bräde. Jag trodde det var fler, kanske fem. Fast jag har inget intresse av att fokusera på hur många matcher jag håller nollan eller något sådant. Kul om det inträffar men för mig så är det laget framför jaget. Fokuset ligger på mitt och mina medspelares spel. Skönt med match efter ett litet uppehåll." Sade Markus Svensson till media.
 
Johan Pennerborn såg också fram emot pucknedsläppet i kväll:
"Omstart är det frågan om efter en brake, då står vi där och funderar på var vi har framför oss, vad har vi att jobba på och var vi är någonstans. Örebro har ju förändrat en hel del på tränarsidan och det är fortfarande osäkert på hur de kommer att spela. Tuff match kommer det att bli absolut. Vi har pratat om utmaningarna som vi har framför oss sedan i morse. Vi borde inte vara oroliga för formen men det kan gå fort i hockey. Vi har som tur var fått tillbaka många viktiga pjäser men samtidigt har vi tappat någon, vi bör därför fråga oss hur bra vi har tränat under ledigheten. Är det för hårt eller får dåligt, jag ser verkligen fram emot kvällens match som kan vara kvitto och ett bevis hur det ser ut för vårt lag."
 
 
 
 
Lam Färjestads spel i första perioden
Färjestad trummar på de första minuterna innan det rasslar till bakom Svensson i kassen. 0-1 är ett faktum då Anton Hedman i Örebro efter två minuter ger gästerna ledningen. Färjestad har då dragit på sig en utvisning och genom Rydahl efter en hög klubba. Dryga sex minuter senare är det dags igen. Denna gång är det Jere Sallinen (bror till Tomi Sallinen vilket Färjestad bröt nyligen kontraktet med) som utökar. Färjestad har mycket svårt att göra något konstruktivt och experterna förvånas över Färjestads tafatthet. "Det är en mycket lam period från Färjestads sida." Sade Petter Rönnqvist under periodpausen.

"Det flyter ett lugn över Örebros bås just nu", sade en av experterna och han fortsätter:
"Färjestad är helt enkelt inte där till skillnad från Örebro."

Det är en urdålig period sett ur Färjestads synvinkel, Örebro däremot har fått en smakstart och en ketchup effekt. Färjestad vill som det ser ut att dömma helst glömma första perioden och göra något mer konstruktivt i andra.
 
Petter Rönnqvist sade till Cmore: "Örebro leder välförtjänt matchen, men de kunde har gjort både fyra och fem mål ytterligare så bra var de."
 
Färjestad avböjde att intervjuas efter första perioden och inga spelare valde att kommentera första perioden.

Färjestads tränaren Johan Pennerborn kommenterar däremot inför andra perioden och han säger följande:
"Vi började bra i första perioden men så var allting bortblåst. Det är inte okej någonstans att ligga under med 3-0 på hemmaplan och efter 20 minuter. Det märks att vi har en hel del att jobba med, helt klart. Det blir målvaktsbyte men det är inte Mackans fel att det ser ut så här. Vi behöver ta ansvar nu."
 
Inför andra perioden intervjuades även den före detta Färjestadsprofilen Jörgen Jönsson.
"Det är en fantastisk arena, jag känner rysningar längs med ryggraden varje gång jag är här. Jag får njuta resten av de 40 minuterna som återstår av matchen. Kul att vara engagerad i hockeyn igen."
Han får även en fråga om han sneglar upp mot taket.
"Nej det har jag inte gjort i kväll. Har fullt fokus på laget just nu. Men jag kanske borde kolla in mitt nummer och namn innan matchen är slut."
 
Dragkamp i andra perioden
Färjestad byter målvakt inför andra perioden och Adam Werner ställer sig mellan stolparna.
Färjestad inIedde med större frenesi och hade stora möjligheter att reducera tidigt. Däremot blev hela andra perioden en dragkamp mellan två viljestarka lag och målvakterna stod pall för skotten som då kom. Perioden slutade 0-0.

Michael Lindqvist säger följadande till Cmore: "Det mesta är grus just nu, vi är inte redo helt enkelt och vi kommer inte riktigt upp som vi vill. Har tyvärr inget bra svar på detta. Jag tror vi saknar desperationen och Steen har haft det för enkelt i Örebrokassen och för honom är det för lätt just nu. Men vi ska försöka ändra på den saken under nästa period."
 
Dramatisk vändning i tredje perioden
Färjestad kom ut som ett mer ettrigare lag i tredje, det blev en dramatisk vändning som inleddes av Joakim Nygård vilket trär in pucken mellan benen på Stefan Steen efter dryga sex minuter och det är reducerat till 1-3. Färjestad får ordentligt med luft under vingarna och har dessutom en puck in bakom Stefan Steen i kassen bara minuten senare vid en utvisning. Målet döms däremot bort på grund av sparkrörelse från Linus Johansson.
 
Färjestad skulle däremot få in fler puckar bakom Steen. Denna gång är det Jens Westin som prickar in 2-3 efter att fått en snygg passning av Lennström. Michael Lindqvist ser sedan till att kvitter tillställningen vid pp under de sista minuterna då Färjestad även plockat målvakten. Michael skickar en projektil rakt mot mål och det klingar till, alla trodde den gick i ribban och sedan ut men videogranskning visar att den gick in i mål och träffar den bakre stolpen inne i målet. Målet var gjord dessutom i PP då Näkyvä trippar en Färjestadsspelare. Inga fler mål görs under ordinarie tid och därmed är det lika läge och matchen går till övertid.
 
Michael Lindqvist slår till igen under övertid
Övertid bjuder på ett ettrigt Färjestad som bara sekunder in träffar ribban genom Nygård. Färjestad ska också mycket riktigt ta hand om bonuspoängen och det genom Michael Lindqvist som forserar in pucken efter dryga fyra minuters spel.
 
Michael Lindqvist säger till Cmore efter matchen: "Färjestad var inte där de första perioderna helt klart. Men det är fantastiskt att vända och vinna. Däremot kan vi inte fortsätta på detta vis utan vi måste visa var skåpet ska stå i första perioden. De första två perioderna spelade vi alldeles för dåligt, vi har tur och kan vända vilket visar på en styrka i laget även om detta inte är hållbart över tid. Vi kan spela bra hockey och det vet vi om. Skönt att vi ändå tog två poäng ikväll. Det är kul också att se Teddan (Teodor Lennström) växa mer och mer, han kommer att bli riktigt bra framöver."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för ordet.
 
Källor: cmore.se och www.shl.se