Färjestad tvåa i tabellen efter seger

Färjestad barikerar sig nu på en andra plats i tabellen efter segern mot Djurgården i kväll.
Laget spelade mycket bra men lyckades inte få in puckarna bakom Jensen i Djurgårdskassen. Stockholmarna tog lednningen och utökade i första perioden innan Färjestad i andra reducerade. Efter en otrolig första del av tredje perioden lyckades Färjestad vända och vinna med 2-3 (2-0, 0-1, 0-2). En av dem som producerade var Fabian Zetterlund som kvitterade i tredje.
 
Det var en underlig match som väntade borta i Stockholm då Färjestad kom på besök. Inför matchen sade Fabian Zetterlund att det var roligt att åter spela med cykelkedjan igen. Han sade följande till Cmore:
"Jag ser fram emot att spela igen, riktigt roligt att gå ut och lira. Det gjorde ont senast att möta Djurgården även om vi vann, själv utgick jag ju med skada. Det ska bli riktigt roligt nu, med bra tryck på läktarna och en bra hockeymatch. Jag ska se till att det blir mycket gruff där ute särskilt med kedjan som jag tillhör. Det är något som jag ser fram emot."
 
Pennerborn säger följande till Cmore:
"Inspirerande match, ska bli kul. Två äldre unika och bra lag som utmanar på riktigt, det ska bli utmanande för oss att ta itu med denna match. Jag tror det nog blir en tuff historia och pecis som de så har vi tvingas med att kasta om i kedjorna på grund av skador. Vi har visat karaktär tidigare och det hoppas jag vi ska göra i kväll också, det är viktigt."
 
 
 
 
Första perioden
Färjestad får inte riktigt som de vill inledningsvis av perioden det trots att det är en jämn historia. Efter dryga tre minuter får Djurgården utdelning då Bergfors grötar in 1-0. Efter detta börjar utvisningarna hagla tätt. En dubbelutvisning inträffar bara några minuter senare. Inga av lagen lyckas göra mål i pp under hela första perioden. Ytterligare en hel del utvisningar följer något senare. Närmast är Djurgården till att utöka och det står 6-5 i skott efter halva perioden. Färjestad träffar bland annat ribban men inget mål till FBK. Istället är det Bemström som ser till att utöka till 2-0 för Djurgården efter dryga tretton minuter in i perioden.
 
Färjestad gör en helt okej borta match så här långt. Tränaren Pennerborn är trots allt nöjd.
"Bra eller okej match, lite olyckligt med målen bara och inför andra perioden måste vi våga hota mer och visa killer instinkt så ska vi nog göra något av detta."
 
Robin Press intervjuades också av Cmore och han säger följande:
"Tufft mot oss jag tycker vi är där fast inte så mycket som vi egentligen vill, kamp och taggning i nästa period krävs nog för oss om vi ska plocka poäng i Stockholm. Kul att spela med detta tryck som finns."
 
Andra perioden
Färjestad tar kommandot i andra perioden, vid flera tillfällen kommer Färjestad i 2 mot 1 situationer och Nygård är en av dem som är ytterst nära att reducera. Djurgården börjar dra på sig en mängd utvisningar och det ger Färjestad kommando över tillställningen. En som är riktigt nära denna match är Jesper Olofsson som vid flera tillfällen är hårfint borta från att sätta pucken. Totalt sett är det 15-19 i skott till favör för Färjestad under andra perioden. Värt att notera var att Färjestad vid förra matchen besegrade Djurgården med 4-3. Under perioden blir det smågrinigt och Dick Axelsson får sätta sig på botbänken efter ett par tjuvnyp. Då Färjestad spelar pp då 16 minuter har spelats av andra perioden är det Michael Lindqvist som överlistar Jensen i kassen. 2-1. Bara minuten senare är det Gustav Rydahl som får sätta sig på botbänken och Djurgården har en gyllene möjlighet att utöka på nytt. Färjestad försvarar sig riktigt bra och perioden slutar 0-1 till gästernas favör.

Då inte någon Färjestad spelare kom för att prata med Cmore vid pausvilan så ger Dick Axelsson (den forne Färjestadsspelaren) sin analys till Cmore.
"Vi gnuggar på men pp är segt för oss, vi är inte riktigt där, jag är inte nöjd med andra perioden och jag tycker vi borde försöka göra vad vi kan för att skapa momentum för oss i tredje. Steppa upp och få matchen att likna första perioden då vi hade kommandot."
 
Tredje perioden
Direkt in i tredje perioden är Nygård och Ivarsson ytterst nära att kvittera men det blir inte de som gör det. Istället är det Fabian Zetterlund som kvitterar efter dryga två minuters spel. Oskar Steen sliter som ett djur för att hålla undan sina motstånade och passar sedan rakt över till "Fabbe" som stänker in kvitteringen 2-2 bakom en förvånad Jensen i Djurgårdskassen. Djurgården tar timeout direkt efter målet men bara tio sekunder senare smäller det igen. Denna gång är det Markus Nilsson som direkt efter tek trycker in pucken bakom Jensen. Målet noteras 02.09. Sedan försöker Djurgården slita i sitt försök att få till en kvittering. Färjestad drabbas av en utvisning efter sju minuter men några fler mål faller inte denna afton. Däremot drabbas Oskar Steen av en utvisning på 5+GM då han får utgå ur matchspel efter att ha tacklat en Djurgårds spelare in i sargen bakifrån. Utöver det drabbar Erixon samman med Fjällby i en fight och båda får sitta av ett personligt straff på 2+2 minuter vardera vilket är personliga straff.
 
Djurgården plockar till slut ut målvakten men Färjestad reder ut situationen och vinner med 2-3.
Totalt vinner även Färjestad skotten också med 29-34. Färjestad klättrar dessutom i tabellen från en sjunde till en andra plats!
 
Fabian Zetterlund säger efter matchen följande: "Vi kom inte riktigt ut i första perioden men växte oss in i det, vi avslutar däremot på bästa tänkbara sätt. Skönt att få göra mål igen, det har jag längtat efter. Däremot det som Oskar gjorde var inte bra, synd för vi behöver honom på isen. Han är lite av en duracellkanin för oss och jag hoppas att djurgårdsspelaren mår bra. Vi slutar aldrig åka utan visar vår styrka hela matchen, det är därför vi vinner."
 
 
 
 
 
 
källor: www.cmore.se, stat.swehockey.se och shl.se
 
 
Tack för ordet.