Ytterligare tre poäng under helgen

Färjestad tog revansch mot Luleå från torsdagen. Under söndagen kunde Färjestad besegra Luleå på hemmais med 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) och därmed ta sin andra tre poängare under helgen. Theodor Lennström (Bilden) var en av de tongivande spelarna och med sitt mål också avgörande för att Färjestad skulle ta segern och de tre poängen.

Färjestad parkerar därmed tillfälligt på en andra plats i tabellen, något som kan ändra på sig om Djurgården tar en seger i möte mot Frölunda redan i morgon. Färjestad sitter nu på totalt 72 pinnar jämfört med Djurgårdens 71 poäng.

Efter en plattmatch under torsdagen och inför en publiksiffra på 7505 personer slog Färjestad Luleå på hemma i Löfbergs Arena. En av de tongivande spelarna var just backarna. Båda målen gjordes av backarna: Sebastian Erixon och Theodor Lennström.

Tabelläget inför mötet. Färjestad har möjlighet att gå upp till en andra plats om de vinner.

Alexander Johansson spelar inte liksom både Ryno och Lindqvist. Utöver detta så är även Grundel fortfarande skadad. Luleå saknar Sandström, Hishon och Larsson.

Lars Haugen vaktar kassen i denna matchen.

Pennerborn medger att det är ett stort avbräck med både Ryno och Johansson men poängterar en hel del om att andra då har möjlighet att kliva fram. Han säger följande till Cmore:
"Det som har varit viktigt för oss är att vVårt passningsspel är tillbaka och det är ytterst viktigt för oss att vara kreativa med pucken. Vi måste spela pucken till varandra, det är något som jag har tryckt på inför eftermiddagens möte. Det är ju bollspelets grunder precis som det är hockeyns. Sedan tänker jag på att vara beslutsamma i allt vad vi gör, klara direktiv till varandra där ute i olika situationer. Vi jobbar med de små misstagen som vi gjorde mot Örebro, ja vi är verkligen revanschsugna särskilt insatsmässigt det kände killarna och det visade de ju verkligen igår mot Örebro. Det var en helt annan attityd och aggressivitet än mot Luleå senast."

"Det kom ju ett mål i Luleå där och sedan ett i går, så det är ju bra. Försöker ju göra allt vad jag kan i varje byte, det var ju bara skönt. Det är ju jättekul att spela så ofta, det är ju bara på det igen och köra. Jag vill göra mitt bästa. I torsdags ville vi nästan inte spela men det är ju hockey och en ny match idag så vi är revanschsugna helt klart." Säger Fabian Zetterlund som har stått för två mål de senaste två matcherna. Något mer mål denna match blev det inte tyvärr men han var inte långt borta.

Domare: Andreas Harnebring, Sören Persson. Linjedomare: Andreas Malmqvist och Johan Löfgren.

Luleås uppställning.

Lars Haugen har spelat 23 matcher, 12 vinster och har en räddningspoäng på 91,29%.

Filip Gustavsson har 15 spelade matcher, 6 vinster och en räddningsprocent på 91,23%

Luleå kom ut taggade men Färjestad tog snart över matchbilden och ägde matchen i nästan hela två perioder. Däremot var det mållöst under flera minuter och verkade vara en ganska sömnig tillställning. Inte mycket fart eller avbrott. Inga utvisningar eller gruff, det skulle dröja fram till dryga 14 minuters spel och dessutom utan avblåsningar innan Sebastian Erixon tryckte in pucken bakom Gustavsson. Skottet var riktigt hårt att kommentatorn sade på cmore följande: "Han sköt så hårt så det borde finnas ett hastighetsrekord på skott i det här läget, undrar om han slog det?"

Färjestad fortsatte under hela perioden som återstod med stora möjligheter att utöka, Nygård var under hela matchen inte alls vän med målvakten i Luleå. Gustavsson stoppade allt han slängde mot honom och detta var som en röd tråd rakt igenom matchen. Nygård var den spelare som var mest tongivande spelaren rakt igenom under hela första och även i andra perioden.

Sebastian riktigt nöjd målskytt.

Färjestads form de senaste matcherna, Färjestad har vunnit fyra av de 6 senaste matcherna och tagit 12 poäng av 18 möjliga.

Statistik från första perioden. Inga utvisningar och bara ett mål.

"Det var som att spela golf ungefär, upp och svinga. Går den in så går den in tänkte jag och det var bara att sikta. Det är en bra fart tycker jag åt båda håll. Det är inget lag som ger så mycket mycket tight tycker jag. Mycket rolig match att spela. Det är inga problem med orken, även om vi spelade i går. Vi är pigga och fräscha, det är inga problem alls." Säger Sebastian Erixon till Cmore.

Färjestad har chanser redan inledningen på att utöka ytterligare men det tar dryga fyra minuter innan det ringer bakom Gustavsson i Luleå kassen. Denna gång är det Theodor Lennström som gör sitt andra mål denna helg.
Luleå ska reducera och de gör de genom Själlin efter sex minuters spel. Närmare än så kom inte Luleå rent målmässigt. Färjestad lyckas heller inte få in fler puckar bakom en storspelande Gustavsson.

Chanserna fanns under hela matchen men målen kom inte och så inte heller utvisningarna denna period. Lite grinnigare den andra perioden och det var en jämn tillställning även om Färjestad hade initiativet denna period.

"Gustavsson har visserligen gjort det riktigt bra i Luleå, men fortsätter vi så här så kommer han nog att få släppa en puck från mig förbi sig. Vi gör det riktigt bra, vi spelar enkelt och disciplinerat. Det gäller att hålla oss till det enkla och få puckarna djupt och jobba därifrån." Säger Joakim Nygård till Cmore angående varför han inte får in pucken bakom Gustavsson. Komentatorn poängterar att det måste finnas en rivalitet mellan Nygård och Luleåkeepern något som inte direkt Nygård håller med om.
"Så är det ibland." Svarar Nygård på frågan.

Statistik från Andra perioden.

"Vi ska fortsätta som vi har inlett matchen med. Vi har skapat tillräckligt för att vinna matchen idag. Vi har höjt oss både då det gäller passningsspelet men också hur vi agerar på isen. Vi har dessutom haft tillräckligt med chanser för att det ska stå både en trea och en fyra på tavlan under de två närmaste perioderna, om jag får tycka. Pucken då det gäller Törngren var lös men det är ju inte lätt för domaren heller att se det. Han ville ha mål där Törngren men hetta måste vi vara på isen annars går det inte." Säger Pennerborn till Cmore.

Färjestad lugnar ned sig något och ger därmed Luleå möjligheterna att komma ikapp. Färjestad drar bland annat på sig en utvisning och norrbottningarna har därmed en chans att kvittera. Däremot sker detta inte eftersom en Luleå spelare drar på sig en utvisning bara sekunder efter detta.

Färjestad håller undan trots en massiv press från gästerna. Färjestad hade ytterligare chanser efter att Luleå plockat målvakten i slutet av matchen. En av dem som kom närmast var Christoffer Törngren som skickade ut pucken mot tom kasse. Pucken gled däremot inte in i mål utan tog utsidan av stolpen och därmed dömdes det hela till en icing. Färjestad kunde ändå freda sitt mål trots påtryckning från gästande Luleå och därmed vinna matchen med 2-1.

Lennström riktigt nöjd efter matchen, han är däremot ödmjuk och hyllar publiken istället för att vilja prata om sitt mål. "Jag är inte så van vid sådant här, innan matchen talade vi om att vi måste vara noga och det tycker jag att vi var idag. Det viktigaste för mig är det stöd vi får från fansen, de är helt otroliga och det är sjukt att få en sådan möjlighet att spela inför dem. Det finns inga ord för vilket stöd vi får av dem."

Matchresultat hittintills denna eftermiddag.
Mora besegrade Malmö med 2-1 denna söndag. Matchen slutade just och därmed tog både Mora och Färjestad tre pinnar.