Johannes Kinnvall på Färjestads radar

Enligt uppgifter från hockey puls och Aftonbladet så verkar Färjestad sikta in sig på Timråspelaren och backen Johannes Kinnvall. Ingen stor poängplockare men det brukar ju faktiskt kunna ändra på sig så fort Peter Jakobsson har ett finger med i spelet. Informationen var ganska oväntad då jag själv inte hört något från detta. Hade inte någon lagt ut en blänkare på sociala medier om detta så hade jag nog inte upptäckt detta alls. Peter Jakobsson är mer förtegen nu den senaste tiden. Ni kan ju läsa mer om detta om ni klickar på den första länken nedanför.

Det som jag tänkte först då jag läste artikeln så tvekade jag. Någon större poängskörd kan jag inte kalla det hela när man ser till poäng i Timrå och särskilt inte då han har lirat i Brynäs arton matcher utan att ha gjort poäng. Däremot så misstänker jag att han inte trivdes med situationen och drog till Timrå för att utvecklas. Eftersom det inte handlar om ett lån till Timrå så måste han ha ansett att det var bättre spela i Timrå än att få sparsamt med tid. En intressant artikel från Hockeysverige så verkar det som om spelaren Johannes brinner för Brynäs...

"Efter finalerna stod det klart att 20-åringen inte skulle bli kvar i Brynäs den här säsongen. Ny klubbadress blev i stället Timrå där han gjort bra ifrån sig. På 17 matcher har den offensiva backen svarat för två mål och totalt sex poäng. Även om Kinnvall stortrivs i sin nya klubb så är det ändå som brynäsare han växte upp." Står det i artikeln.

Han säger själv till hockeysverige följande:
"Även om jag inte stod i hejarklacken så har jag ändå alltid hejat på Brynäs, så är det."
Varför han inte fortsatte i Brynäs berättar han själv för hockeysverige:
"Brynäs har väldigt många backar och det ser bra ut på den positionen hos dom. Sedan skulle jag kanske få mer speltid om jag kommer till Hockeyallsvenskan så jag verkligen får rutin inom A-lagshockeyn."

Även sportbibeln pratar om ämnet. Givetvis så behöver detta inte betyda att han inte kommer att bli en Färjestadsspelare. Det verkar som om han helst av allt vill spela i Brynäs. Så att han ansluter till Färjestad är därmed inte helt säkert. Han kan ju också närma sig Brynäs om nu laget vill ha in honom. Min tanke om nu Färjestad skulle värva honom så kanske det gäller för en eller två säsonger endast för att försöka få Brynäs att nappa senare. Det är i alla fall min tanke kring detta. Helt klart är det ju så att Färjestad är med och hugger på honom men det verkar också vara en hel del andra klubbar som detta också. En annan detalj är att Brynäs är på jakt efter en forward från Timrå som har spelat med Kinnvall under säsongen (https://www.sportbibeln.se/hockey/uppgifter-forwarden-kan-lamna-succelaget-aktuell-shl-klubben/).
 
Källan till Kinnvall och att Färjestad är en av de klubbar som drar i honom:
http://www.hockeypuls.se/ishockey/hockeyallsvenskan/uppgifter-sankte-karlskrona-nu-jagas-timrabacken-av-farjestad?referrer=app
 
 http://www.hockeysverige.se/2017/11/14/johannes-kinnvall-vaxlar-upp-i-timra/
 
 
Information kring Johannes Kinnvall: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=227531
 
Mer information från Sportbilbeln: https://www.sportbibeln.se/hockey/uppgifter-shl-klubbarna-pa-varvningsjakt-rycker-backtalangen-klubbar-har-ringt/
 
Däremot tror jag att han skulle vara mycket nyttig för laget i Färjestad, främst för att han är en högerskytt och att Färjestad har endast en enda högerskytt i laget för närvarande. Jag har inte hört statusen på just Grundel även om Eliteprospects har plockat bort markören för att han är skadad. Jag tror inte att han är frisk från sina skador ännu. Han lider ju som sagt var av hjärnskakning. Den enda nyheten jag har angående Grundel är en artikel som publicerades i Januari kring backen. (https://nwt.se/sport/ishockey/folj_fbk/2018/01/22/oforandrat-lage-for-grundel).

Jag kanske drar egna slutsatser om detta och jag hoppas jag har fel men... Grundel kommer inte att komma tillbaka. Han har varit borta mycket länge och liknande har vi sett även då det gäller Tolle och Sanny Lindström.
Med tanke på att Kinnvall är en högerskytt så kan detta vara orsaken till att Färjestad vill signa honom. Färjestad har troligtvis sju backar inom kort, med tanke på att Virtanen signar. Den nionde backen skulle vara Lucas Nordsäter garanterat. I sådana fall är alltså finns det en plats kvar och den skulle i sådana fall antingen Grundel ha eller Kinnvall.

För på kontrakt finns just nu sju backar med Anton Grundel och vad jag har hört så är den nionde platsen ämnad för just Lucas Nordsäter. Jesse Virtanen har ännu inte fått en plats men han är mycket nära. Tre alternativ i sådana fall kvarstår i denna diskussion: den första som jag anser är logiskt är att Färjestad inte räknar med Anton Grundel till nästa säsong. Skulle han ändå bli så frisk att han kan spela så räknar Färjestad detta precis som man gjorde med Tollefsen som en bonus.

Det andra alternativet är att man bryter Ilari Melarts kontrakt med allt vad detta innebär och erbjuder Kinnvall den platsen. (Detta skulle bli en dyr historia om nu Ilari Melart måste söka sig någon annanstans, billigaste för Färjestad är att de behåller honom en säsong ytterligare och sedan väljer att inte erbjuda honom något mer kontrakt) i detta så skulle Färjestad samtidigt räknar med att Anton Grundel kommer att kunna spela. Ett ytterligare alternativ är att Lucas inte får den nionde platsen även om man har sagt detta (något som jag ser som osannolikt) och ger den platsen till Kinnvall. Då kommer i sådana fall Lucas bli utlånad till en hockeyallsvensk klubb för att få speltid. Detta skulle vara synd eftersom Färjestad brukar vilja ha en junior med i laget och det bör vara Lucas Nordsäters tur nu anser jag, juniorer kostar ju heller inte särskilt stora summor och samtidigt utvecklas dessa väldigt mycket av att delta i A-laget, det har vi ju sett förut.

Vad tror jag? Tyvärr så tror jag att man gör så som man gjorde med Tollefsen, då det gäller Anton Grundel. Har ju inte någon artikel som berör honom förnärvarande som är dagsfärsk, den som finns till hands är den från NWT från januari som säger att läget är oförändrat för Anton Grundel. Om så är fallet misstänker jag att Kinnvall ska vara ersättaren till honom. Morgan Ellis skulle ju vara det men då han inte lär få fortsatt förtroende tror jag att lösningen är att de plockar in Kinnvall om nu han vill ansluta till Färjestad det vill säga. Båda är högerskyttar så också var Morgan Ellis.
 
Så jag tror alltså inte att Anton Grundel kommer tillbaka och om han nu skulle göra det kan vi bara se hans medverkan som en bonus till den kommande säsongen. Dessutom har Anton varit borta ganska länge från just spel och träning då han åkte på hjärnskakningen den 24 oktober förra året. Detta talar för att Grundel inte kommer att medverka. Det har gått många månader sedan incidenten inträffade och enligt uppgifterna från januari så har det varit ett oförrändrat läge för backen. Han måste givetvis först skaffa sig ett normalt liv efter incidenten och hjärnskakning är ingenting att leka med. Därför tror jag han inte är aktuell för spel till nästa säsong. Givetvis skulle jag också bli överlycklig om han nu gjorde comeback och att han blev återställd. För det är verkligen en trevlig person och en fantastisk hockeyspelare. Vi kan i alla fall hålla tummarna för honom och hoppas att han gör comeback. Men om det tyvärr inte blir så... så kanske just Kinnvall kan ta över den rollen som Grundel hade. Men då under förutsättning att han också ansluter då givetvis.
 
Tack för ordet.