Färjestad U16 lyckades med det som inte A-laget i Färjestad lyckades med. Efter en svängig match kunde Färjestad U-16 välförtjänt vinna guld. Ett stort Grattis till U16 i Färjestad säger jag.

Kan bara se möjligheterna i detta, för vilka stjärnor är inte dessa som dessutom tillhör denna fina organisation?
Med andra ord, det finns ljusa framtidshopp i Färjestad även om det inte såg så ut när a-laget spelade. För många av dessa kan faktiskt hamna i Färjestads a-lag någon gång i framtiden.

Så här stod det på FBKs hemsida:
"Färjestad fick en bra start. Samuel Eriksson satte både ettan och tvåan innan Frölunda kunde reducera och med bara en sekund kvar av perioden även kvittera.

Det här var en match med många vändningar. Frölunda gick upp till 3-2 innan Samuel Eriksson fullbordade sitt hat-trick och satte 3-3- Dryga minuten senare hade Färjestad ledningen med 4-3 innan (såklart) Frölunda åter kvitterade och tog ledningen. Göteborgsledning i paus och när den tredje perioden startade så var det dags igen.

Linus Lööf kvitterade efter 2:48 spelat i slutperioden och efter 4:33 satte lagkapten Johan Ekberg 6-5 till Färjestad. Matchen stod sedan och vägde med ett gott utbyte av chanser åt båda hållen.
Med 2:14 kvar av matchen drog Frölunda på sig en utvisning och med dryga två minuter kvar av matchen punkterade Linus Lööf tillställningen med sitt tredje mål och trots en Frölundapress i slutet höll Färjestad undan och är Svenska Mästare."

Värt att lägga märke till är att Färjestad besegrade Frölunda med 5-7 (2-2, 3-2, 0-3).
FBKs målgörare: Samuel Eriksson 3, Linus Lööf 3, Johan Ekberg.
Skott: 37-26 (14-9, 10-9, 13-8)
Utv, FHC: 5x2, 1x10. FBK: 6x2.