Jesse Virtanen förlänger

Nu har Jesse Virtanen gjort sitt val - han blir kvar i Färjestad. Kontraktet är skrivet på två år men att båda parterna kan bryta det efter ett om det skulle behövas. Kontraktet är alltså skrivet på 1+1 år (klausulen gäller för utlandsspel).


Virtanen själv är mycket nöjd över beslutet han säger följande på Färjestads hemsida:
"Det fanns några andra intressenter, men det var aldrig nära. Karlstad och Färjestad var förstavalet och både jag och min fru trivs ypperligt i Karlstad. Det blir också enklare för oss att komma tillbaka nu när vi känner folk i och omkring laget. Inget är nytt längre utan det känns bara bra och det ska bli kul att återvända efter sommaren. It’s a happy place."

Virtanen har återvänt till Finland där han inlett sin egna träning, han återvänder i Juli för att ta del av träningen som Färjestad lägger upp tillsammans med de övriga.

Peter Jakobsson menar att det var något som han och Färjestad redan från början hade önskat. Dessutom erbjöd Färjestad en förlängning till Jesse Virtanen ganska tidigt på säsongen men att finländaren då valde att avvakta.
"Ja han ville avvakta lite för att känna sig för. Vi ville ha honom kvar. Han visade med sitt spel att han gör stor nytta hos oss och en sådan kille vill man ju ha i laget. Men i och med att det var hans första år utomlands så ville han nog klämma och känna lite innan han bestämde sig. Desto skönare nu att det är klart."

Peter är övertygad om att vi kommer att få se en helt annan och mer tydligare spelare i Virtanen kommande säsong.
"Nu har han gjort ett år här med allt vad det innebär och jag tror att vi kommer att få tillbaka en ännu bättre Jesse till nästa säsong. Att han sedan har valt att tacka nej till andra ligor och klubbar för att stanna hos oss säger också något om att han trivs bra hos oss, och trivs man på jobbet brukar det avspegla sig på prestationen."

Peter Jakobsson är mycket nöjd med Virtanen för övrigt och det som han har presterat hittintills.
"Vi hade stora förhoppningar på Jesse, och de blev helt klart infriade."

Tack för ordet.