Marcus Fagerudd lämnar Djurgården

Nu står det klart att det inte blir något mer spel för finske backen Fagerudd i Djurgården.

Fagerudd som skulle ha fått fortsatt möjlighet att spela i SHL och Djurgården kom nu under dagen med nyheten att så inte blir fallet. Backen har varit utlånad till Mora ik så någon större överraskning lär inte det vara att han inte får fortsätta i Stockholmslaget. Var Marcus Fagerudd kommer att spela i fortsättningen är ännu oklart. Mora ik har inte gett besked kring hans spel och om de kommer att värva honom nu när han är fri. Det är en högerskytt som tyvärr inte fått möjligheten att visa vad han kan göra, särskilt inte då han fått bereda plats för andra spelare i Djurgården och därför hamnade han som lånad spelare i Mora ik. Han är en offensiv spelare som jag tror faktiskt kan vara en spelare som Färjestad kikar på. Sedan om han kommer att ansluta är ju en helt annan sak.

Han har rätt ålder och skulle han hamna i Färjestad med sin riviga fart så finns det många möjligheter för honom att utvecklas som spelare. Vi har sett det förut, med andra spelare som Färjestad har värvat. Det finns utvecklingspotential i den killen det kan jag nog säga.

Men som sagt var, vi vet ju inte riktigt om Färjestad är pigga på att värva honom eller om de väljer att avvakta ytterligare för att plocka in någon annan.

Tack för ordet