Sömnigt Färjestad tog revansch

Färjestad var något utav det sömnigaste jag hade sett på länge. Men tack vare en straff kunde Karlstadlaget ändå ta ledningen och det efter bara dryga 14 sekunder. Michael Lindqvist fälldes i samband med ett anfall och tilldelades straffslag, han var också den som prickade in 1-0 bakom Svedberg i Timrå kassen. Färjestad kunde sedan vinna med 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) inför 6000 åskådare.
 
Linus Johansson intervjuades inför matchen och det berördes främst om sin situation i Lördags. Han säger följande till Cmore: "Jag har haft strul med detta lite då och då, det är saker som  har påverkat och nu så inträffade det ordentligt denna gång. Inte så att jag kollapsade men jag gick och vilade istället. Det var något som jag behövde göra. Jag vet och tror att det är så för de flesta som lider av samma problem som jag. Sedan hade jag givetvis helst velat spela match och särskilt vid ett sådant tillfälle. Mäktigt stort som det var. Men det var bara att bita ihop."
 
Pennerborn säger till Cmore om kvällens match: "Vi är tightare nu än tidigare men vi är fortfarande inte nöjda. Vi gör helt okej ifrån oss helt klart men vi behöver nog spänna på lyran ytterligare för att vi ska vinna fler matcher. Faran med Timrå är att de är skridskostarka som lag och då gäller det att vi måste vara på tå och se upp med dem."
 
 
 
 
Första perioden
Färjestad får en smakstart av matchen då Michael Lindqvist fälls vid Timråmålvakten. Det blir straffslag och Michael Lindqvist stänker in 1-0 till Färjestad. Sedan verkar Färjestad somna in i någon slags sovstadie. Timrå äter sig in i matchen och har flera bud på att kvittera.
 
Det står till och med i skott efter halva perioden spelad 8-5 till Timrås favör då halva perioden är spelad.
Michael Lindqvist är inte nöjd med perioden då Cmore intervjuade honom.
"Vi fick en bra smakstart där men jag tycker vi gör en riktigt dålig period. Det var alldeles för dåligt från vår sida och vi måste rycka upp oss ordentligt om vi ska ro hem detta. Målet som jag gjorde däremot var efterlängtad särskilt för min egen del men vi är för tama i perioden helt klart."
 
Pennerborn var mycket sammanbiten efter perioden.
"Processen startade vi redan i måndags, väldigt tidigt. Vi kör inte under några omständigheter 100% just nu. Vi är 2, 3, 4a på varje moment där ute och det håller inte om man ska vinna matcher i SHL. De måste börja kämpa för de gröna och vita nu, för skölden. Det som är fel är attityden och inte något annat. Visst kan det saknas ödmjukhet men nej det är inte där som felet ligger. I sådana fall handlar det om ödmjukhet till varandra det kan jag köpa men det är inte en okej match från vår sida."
 
Andra perioden
Perioden påminner mycket om den första, lite mer växlande spel och efter drygt 7 minuters spel är det Timrå som kvitterar genom Filip Hållander. Färjestad vaknar till och börjar ta för sig mer och mer. Det betalar sig. Efter 12 minuter drabbas först Sallinen av en smäll i ryggen som borde ha genererat till en utvisning för cross checking men domarna ser inte händelsen, Färjestad tar revasch och Ryno stänker in 2-1 bara sekunder senare.
 
Ryno säger till Cmore:
"Vi bör glömma första perioden tycker jag. Vi ska däremot vara glada att det står 2-1 på resultattavlan för vi spelar inte tillräckligt bra för att vinna matchen. Vi är inte på tå just nu och Timrå spelar bra, de spelar med god fart under rören och vi måste steppa upp om vi ska vinna. Just nu är vi inte där tyvärr."
 
Tredje perioden
Färjestad rycker upp sig ordentligt i tredje och spelar piggare än tidigare. Det blir ett böljande spel och nära 3-1 genom Rydahl men pucken träffar ribban efter sju minuter. Wikstrand är nära två gånger om men han får heller inte in pucken. Lennström är en annan som träffar målramen. Nygård är ytterst nära minuter senare då han kommer fri med målvakten men inte heller han lyckas få in någon puck bakom Svedberg. Timrå tar timeout med ett par minuter kvar och plockar sedan målvakten men Färjestad och inte heller Timrå får in några puckar i tredje. Matchen vinner Färjestad med 2-1.
 
Jens Westin säger följande: "Vi är trygga men idag så gör vi inte riktigt vårt bästa. Stor skillnad emot Frölunda matchen där vi krigade för varandra på ett bättre sätt. Nu slarvar vi för mycket och det är vi ytterst nära att tappa matchen för. Vi behöver göra en bättre uppryckning om vi ska ta tre poäng mot Djurgården."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Intressant detalj: Ivarsson och Rydahl har nyligen förlängt sina kontrakt. Rydahl med ett tre års kontrakt och Ivarsson ett års kontrakt. Dessutom har enligt uppgifter Magnus Nygren även besökt Karlstad och ska ha samtalat med Peter Jakobsson om en komback nästa säsong. Detta är ännu oklart om något kontrakt är skrivet med honom eller inte.
 
Även Joakim Nygård har fått ett tre årskontrakt men han har valt att fundera på saken innan han skriver på.
 
Tack för ordet.
 
Källor: www.shl.se och cmore.se samt www.farjestadbk.se