Backarna visade vägen

Färjestad tog sin revansch i kvällens match mot Frölunda och det ar en snabb sådan. Det var dessutom backarna Ivarsson och Lennström som visade vägen. Färjestad var aggresiva redan från puckens nedsläpp och Ivarsson var den som öppnade målskyttet. Färjestad kunde sedan vinna med 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

Inför fullsatt arena hyllades Ole Kristian Tollefsen, inte bara med en egenkomponerad låt utan även med fantstiska applåder, fotomontage och sedan en seger från Färjestads sida. En kväll som nog aldrig Tolle kommer att glömma.

Frölunda bidrog till kvällens höjdpunkt med en blomsterkvast framburen av Lundqvist. Kvällen var verkligen magisk ur många aspekter. Länken nedan är hyllningslåten som spelades under hyllningscermonin.
Tollefsen nummer 55

Imponerande facit som "Tolle" har.
"Vad ska man säga? Att stå här med världens vackraste tröja på mig igen. Tack för föreningen, tack för allt stöd som jag fick både före och efter smällen som jag fick. Ni grabbar, ni fans, ni ledare och tränare ni är hela gänget och jag kommer att sakna er allihop. Färjestad tack för att jag fick avsluta min karriär i denna arena, bland er alla som jag älskar. Min familj tack för att ni funnits omkring mig och ert stöd, jag är så glad i er. Fans ni ska bua, ni ska hurra, ni ska applådera, det är så ni ska vara och ni kommer alltid vara en del av mig i mitt liv, jag älskar er." Säger Tollefsen inför publiken.

Det var verkligen en känslomässig tillställnig för Tollefsen som hade svårt att hålla tårarna borta. Stående ovationer från hemmapubliken och Richard Wallin vars röst föll bort ibland. Ett värdigt avslut för en framstående spelare.

Färjestad laddade sedan upp för att ta emot Frölunda på hemmais.
Pennerborn sade föjlande till Cmore: "Vi måste vara mer noga med det mesta därute, vi gjorde en helt okej match men gick bort oss inledningsvis och det måste vi akta oss för i kväll."

Matchen visade sig också dra fullt hus, det var lapp på luckan inför kvällens möte. Totalt kom 8250 åskådare för att se både Tollefsen hyllas och bära fram laget i sina hjärtan.

Stålberg var den förste som prövade skott under matchen, skottet kom bara någon minut in på första perioden men därefter satte Färjestad press och bidrog till slut att Frölunda drog på sig en onödig utvisning. Grönberg fick sätta sig på botbänken bara efter 6 minuters spel. Färjestad hade däremot svårt att komma in på kassen och Frölunda kunde bekvämt klara av utvisningen. Ändå så var det ett bra tryck från Färjestad. Efter nio minuters spel drabbades Färjestad av sin utvisning då Erixon fick sätta sig på botänken för en cross-checking. I detta skede var Oskar Steen ytterst nära att ge hemmalaget ledningen då han pressade sig mot mål genom en kontring. Detta var den farligaste chansen som uppstod under Frölundas pp. Färjestad var hungrigare och efter nästan femton minuters spel var det också Johan Ivarsson för Färjestad som prickade in 1-0 till hemmalaget. Wilson Johansson fick dessutom en assistpoäng, sin första i Färjestads dressen (a-laget). Spelet var böljande men Färjestad hade många möjligheter att utöka. Då perioden var slut stod det 8-7 i skott mot mål men endast 1-0 till Färjestad.

Nygård var ganska nöjd efter första perioden och han sade:
"Helt okej period från vår sida, jämn och rolig hockeymatch så här långt. Dessutom extra skönt md att leda med 1-0."
Nygård fick frågan kring hans intensivitet och sin snabbhet och hur han klarade av att ta sig framåt då han blev tacklad. Han svarade följande: "Mycket träning med fys, ha haft en bra spänst hela tiden."
Av vem har du ärvt denna spänst, var det din pappa eller mamma?
Nygård flinar och svarar: "Nej av min farfar, det var han som var snabb på skridskorna."

Nygård var ytterst nära att utöka ledningen till 2-0 då han trängde sig fram emot mål helt själv och med speed var nästan helt ensam med Gustafsson. Frölundaspelarna hade svårt att hindra honom men lyckades i sista stund avvärja hans skott som i sin tur träffade målramen.

Frölunda drar på sig en utvisning efter två minuter och Westerlund får sätta sig på botbänken. Färjestad hade möjlighet att utöka men Frölunda slår ifrån sig bra. Det skulle dock vara en back till som utökade, denna gång efter åtta minuters spel då Lennström med kraft prickar in 2-0 till Färjestad.

Frölunda blir upprörda över att enligt dem ha blivit misskrediterade då ännu en utvisning drabbar dem i mitten av perioden. Däremot klarar fortfarande de av att hålla Färjestad undan från att göra mål. Frölunda får dessutom ganska snart spela pp då Steen trycker in med en armbågstackling på en Frölunda spelare mot sargen. Istället för att Frölunda får tryck är det Ottosson som är ytterst nära att pricka in 3-0 till hemmalaget men pucken studsar över klubban och chansen rinner ut i sanden.

I slutet av andra perioden drabbas Frölunda av ännu en utvisning denna gång är det Stålberg som får sätta sig på botbänken. Precis som tidigare lyckas Frölunda hålla undan Färjestad och perioden övergår till pausvila.

Pennerborn säger till Cmore följande: "Vi ska fortsätta som vi har gjort hittintills. Jag är mycket nöjd över hur det sett ut med mycket. Ingenting att klaga på i alla fall och nu gäller det att kriga på för det är minst 20 minuters spel kvar."

Tredje Perioden
Olofsson är ytterst nära att göra 3-0 men pucken träffar i målramen. Efter 6 minuters spel så är det gästerna som lyckas få in en puck i mål. Denna gång är det Joel Lundqvist som överlistar Svensson och det står 2-1.

Bara ett par minuter drar Nygård på sig en utvisning och chansen att Frölunda kan kvittera är mycket stor. Chansen rinner dock ut i sanden då Hjalmarsson drar på sig en utvisning bara sekunder senare. Westerholm däremot lyckas träffa ramen bakom Svensson efter dryga nio minuters spel. Då Nygård kommer tillbaka på is är han full med energi, han skrinnar bland annat ifrån sina motståndare än en gång och är inte långt ifrån att göra 3-1 till hemmalaget. Frölunda drar sig i samband med detta på sig en ny utvisning denna gång är det för många spelare som är orsaken. Än en gång har Färjestad svårt att få in pucken bakom Gustafsson med en man mer. Då Frölunda är fulltaliga så är det Lasch som är inte långt ifrån att kvittera och hade det inte varit för Erixon så hade det stått 2-2. Erixon får däremot sätta sig på botbänken för en holding. Frölunda spelar inte heller riktigt bra i pp och Färjestad klarar av det hela utan större problem. Martin Johansson är sedan ytterst nära att göra 3-1 efter 16 minuters spel men Gustafsson räddar.

Frölunda tar ut målvakten då det återstår lite drygt två minuter kvar av matchen. 3-1 kommer genom Gustav Rydahl som styr in slutresultatet i tom kasse. Assist för målet får Jesse Virtanen.

Michael Lindqvist intervjuas efter matchen och han säger följande till Cmore:
"Fantastisk tillställning, härligt att vara tillbaka igen. En viss form av omställning har det ju varit och jag känner kanske inte mig riktigt 100%ig men det lär inte dröja särskilt länge till."

Wikegård sjunger "Det blåser i träa i dag" för Lindqvist som skrattar och säger: "Ja Wikegård du vet hur det låter."

Frågan som experterna ställer till Lindqvist därefter är: hur det kom sig att de tog en seger nu när de haft så svårt mot Frölunda och Michael svarar:
"Känns bra nu när vi vann, vi var fyllda av revanschlusta helt klart men det hela har nog handlat om små marginaler hela tiden. Vi spelade däremot stabilare idag än förra matchen, vi har dessutom backar som producerade och även i går så var vi ytterst nära. För min egna del så har jag varit mycket nära också att göra mål så det är nog bara en tidsfråga innan det släpper och jag hamnar i målprotokollet jag med."