Färjestad straffade Rögle

Det såg ut som om Färjestads skulle slarva bort matchen och det ordentligt redan den första perioden. Men i slutet av perioden skärpte värmlänningarna till sig och kvitterade efter att hamnat i underläge. I andra perioden var det Rögle som återigen tog ledningen det trots att Färjestad spelade bättre än första. Karlstadlaget lyckades till slut kvittera på nytt och se till att ta hem två poäng efter straffar då både Viksten och Olofsson prickade rätt, matchen slutade 2-3 på straff (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1).
 
 
 
 
 
Färjestad kom till spel mycket senare än vad som var förväntat. Flygplansstrul var osaken till det sena spelet.
 
Pennerorn sade följande angående situationen: "Jag har hört ordet opåverkbara och det är ett passande ord för vad vi eftersträvar att vara i detta sammanhanget. Vi försöker alltid vrid det till vår fördel. Det är dessutom altid trevliga matcher att spela i Ängelholm så jag ser fram emot matchen."
 
Det verkade dock som om Färjestad fortfarande var lite osäkra och ringrostiga, kanske var det resan upp som bidrog till deras inledning? Joakim Nygård sade i periodpausen att så nog inte var fallet. "Vi var inte helt på tårna, men att vi får vänta antingen på flyget eller i en hall på verkar oss inte vad jag förstår. Det på verkar i sådana fall bägge lag. Rögle får ju också vänta på oss." Sade han då.
 
 
 
Första perioden
Färjestad agerar ganska slarvigt på isen och verkar inte alls vara med på matchen. Redan efter dryga två minuter får Virtanen sätta sig på botbänken efter att ha skickat pucken utanför spelplanen avsiktligt. Svensson får agera ordentligt med vassa räddningar och det skulle dröja innan första målet kom då genom Daniel Zaar efter åtta minuters spel. Färjestad ryckte upp sig något och Olofsson hade bland annat bud på en kvittering. Ivarsson fick sätta sig på botbänken efter 13 minuters spel och så höll det på. Färjestad drog på sig ordentligt med utvisningar men Färjestad skulle också lyckas med att överlista Pogge i mål då Nygård kvitterade till 1-1 med bara 30 sekunder kvar av perioden.
 
Joakim var inte riktigt nöjd med matchen så långt.
"Vi är inte på tå, Markus Svensson räddade kvar oss i matchen med sina vassa räddningar, vi var helt enkelt inte närvarande. Vi måste steppa upp i andra om vi ska göra något åt detta. Vi får vara nöjda med 1-1 i alla fall och det är ju alltid något."
 
Pennerborn var inte heller nöjd efter en spelad period: "Illa? Njae de kom ut hårt, men vi är glada över 1-1. Nöjda med spelet däremot är vi inte, inför matchen så hamrade vi in hur vi skulle spela och hur vår gameplan skulle se ut och så åker vi ut och ställer till det för oss själva. Det är vår egna fel att det blir så här."
 
Totalt ledde Rögle med 14-6 i skott under första perioden.
 
 Andra perioden
Rögle kommer ut som de gjorde i första men Färjestad åt sig snabbt in i matchen efter två minuters spel. Däremot är det Rögle som återtar ledningen efter 10 minuters spel denna gång är det Höglander som hittar rätt efter att ha fått en passning av Bertov. Färjestad drar åter på sig onödiga utvisningar och Svensson får i slutet av andra genomföra grymma räddningar för att inte Färjestad ska få ännu större uppförsbacke. 
 
Linus Johansson säger efter andra perioden följande: "De är ruggigt bra där ute på isen och då är det onödigt att ge dem så mycket. Så många utvisningar dödar oss om vi fortsätter så här. Det är i andra perioden betydligt jämnare mellan lagen men vi slarvar för mycket. Det spelar ingen roll att jag och Nygård har spelat i Tre kronor vi ska spela bättre än vad vi gör nu."
 
Skott i andra: 7-11.
 
Tredje perioden
Tomi Sallinen ville verkligen mycket i den tredje perioden och han var också den som tog chansen tidigt.
Han var ytterst nära att kvittera machen redan efter dryga två minuters spel men Pogge räddade.
Flera möjligheter från Virtanen, Viksten och många andra utan att Färjestad fick in någon puck.

Färjestad ökade takten medan Rögle försökte spela på resultatet. VIrtanen med ett skot som går tätt utanför Rögle målet efter 11 minuters spel är ett exempel på hur nära Färjestad var. 2-2 kommer däremot genom Tomi Sallinen då Markus Nilsson rotar bakom motståndarmålet och passar in mot Sallinen som med ett rappt skott sätter 2-2 då det återstår dryga tre minuter kvar.
 
Det blir olidligt spännande då Nygård fäller en Rögle spelare med endast 30 sekunder kvar av perioden.
I samband med utvisningen genomför Svensson en kanonräddning och matchen går sedan till förlängning.
 
Förlängning
Mest av tiden spelas av då Färjestad har en man mindre på isen efter utvisningen. Pogge bjuder på en tv-räddning då Nygård äntligen släpps lös på isen och matchen går mot straffar.
 
Straffläggning
Viksten prickar pucken i mål och Bristedt missar sin chans. Olofsson gör sedan mål han också och Höglander måste sätta sin puck. Svensson i kassen räddar skottet och Färjestad tar 2 poäng med sig hem till Karlstad.
 
Markus Svensson intervjuas av Cmore och han säger följande:
"Det kändes bra, de är starka och svåra att ha att göra med men vi lyckades hålla dem utanför. Det är svårt att inte börja jaga när man är pressad. Jag avläste fel vid det ena målet och det var nog mitt fel. Fast det skönaste var nog en första räddningen som jag gjorde, jag kanske sover när vi åker hem fast det är 40 minuters färd så det känns lite dumt att göra det. Vi får se hur hemfärden blir."
 
 
Publik: 4411.
 
 
Kommande matcher:
 
Källor: www.shl.se och cmore.se
 
Tack för ordet.