Svårt mot Skellefteå som vände och vann

Färjestad har mycket svårt mot Skellefteå denna säsong, Andra hemmamatchen mot norrlänningarna och båda gånger slutar det med övertidsförlust. Färjestad inledde dock piggt mot Skellefteå och tog tidigt ledningen. En ledning som skulle utökas till 2-0 efter tjugo spelade minuter. Andra perioden var det Skellefteås tur efter två spelade perioder stod det 2-1. Sista perioden var det Färjestad som låg mycket nära att utöka men Skellefteå fick in pucken i slutet av perioden och kvitterade. Övertiden blev inte gammal då gästande Skellefteå till slut tog hem två poäng på övertid. Resultatet blev 2-3ot. (2-0, 0-1, 0-1, 0-1).

Färjestad förlorade med 1-2 på övertid den 20 september, en historia som upprepades i kväll. Skillnaden? Antal gjorda mål.

Flera skador och bland annat avstängningar bidrog till att Färjestad saknade viktiga spelare. Det var en stor grupp som saknades: Markus Svensson, Ilari Melart, Sebastian Erixon, Per Åslund, Fabian Zetterlund och Gustav Rydahl.

In kom juniorer i form av: Albin Johansson, Jacob Ringsby, Oskar Lawner och Carl Jakobsson.

Tomi Sallinen säger följane inför nedsläpp:
"Trist att inte spela tidigare, hade varit trevligt. Men nu är det roligt att spela även om det är en viss skillnad mot tempo från träningsmatcherna och spela i SHL. Det kan vara svårt men jag hoppas jag är väl förberedd. För mig så gäller det att ta ytterligare några kliv framåt i min utveckling. Bra avstamp inför uppehållet."

Pennerborn säger att det är trist att så många hamnade på frånvarolistan:
"Alla har sina perioder visserligen och det är ju trist att så många hamnade där just nu. Däremot är det roligt att unga får möjligheten. Borta matchen var totalt godkänd från vår sida synd bara då att vi inte fick med oss poäng. Vi måste däremot vara beredda på att de vill ställa om snabbt i Skellefteå och vi ska hindra dem äga så mycket puck om vi ska vinna ikväll."

Första perioden.
Färjestad verkade inte särskilt skadedrabbat åtminstone om man tittar på prestationen under första perioden.
Bara efter dryga tre minuter såg Mikael Wikstrand till att ge Färjestad ledningen vid ett tidigt anfall. Då det återstod knappt en minut kvar av perioden var det Virtanen som prickade in 2-0 i Powerplay.

Färjestad däremot skulle inte göra fler mål under kvällen.
Wikstrand säger till Cmore följande: "En helt okej första period från vår sida. Vi måste däremot äga pucken mer om vi ska ta poäng ikväll. Det är nog det enda vi ska tänka på inför andra perioden. Roligt också att Virtanen gjorde sitt första mål för säsongen."

Det var inte Färjestad som ägde mycket puck i andra, laget hade mycket svårt att komma in i zonen hos gästerna och istället vingades de spela mycket i den egna zonen. Färjestad drabbades tidigt av en utvisning då Martin Johansson råkade slå till en skellefteåspelare med sin klubba. Resultatet blev 2+2 minuters utvisning för honom och därmed kom Skellefteå mer in i matchen. Mathis Olimb reducerade i PP efter dryga fyra minuters spel och sedan var det gästerna som tog över mer och mer i andra perioden.

En kvittering hängde verkligen i luften under andra perioden. Werner radade upp en hel del vassa räddningar och resultatet stod sig till den tredje perioden.

Ställningskrig mellan lagen var det som kännetecknade spelet. Färjestad tillbringade lika mycket tid i motståndarzonen som i sin egna. Färjestad såg däremot ut som om de skulle klara sig med blotta förskräckelsen men Jimmie Ericsson ville annat. 2-2 kom med bara någon minut kvar av tredje och matchen gick till förlängning.

Förlängning
Precis som tidigare i höst var det Skellefteå som petade in pucken genom Djuse bakom Werner. 2-3 på övertid blev i samband med detta slutresultatet. Detta efter 1.34 minuters spel på övertid.

Färjestad fick därmed se historien upprepa sig mot Skellefteå och snörpligt se 2 poäng försvinna till norrlänningarna.

Johan är märkbart besviken efter matchen och han säger:
"Sättet som matchen ser ut på så är det surt med en förlust, men överlag är jag nöjd med den insats vi gör idag."