Lamt Färjestadspel inledningsvis sänkte Färjestad

Färjestad spelade väldigt svårt och lamt under första perioden något som bäddade för förlusten. Det kostade en hel del att försöka ta ikapp underläget, bland annat utgick Ilari Melart med en befarad knäskada. Färjestad hamnade i underläge under första perioden och hamnade redan i andra perioden i en ännu större svaka. Trots att Martin Johansson överlistade Fasth i slutet av andra perioden och en kraftig offensiv i tredje kunde Växjö stoppa Färjestads svit med 3-2 (1-0, 2-1, 0-1).

Färjestad hade skadebekymmer ordentligt inför matchen och det visade sig dessutom bli än större uppförsbacke då även nu Ilari Melart utgick med befarad knäskada.

Inför matchen sade Pennerborn följande: "Prestationen i två matcher var det enda som var dåligt under säsongen så här långt. Jag tycker vi har gjort ett bra jobb fram tills dess. Matcherna mot Malmö och Luleå var de sämsta. Nu hoppas jag att vi fortsätter på samma nivå som tidigare."

Tillbaka efter skada är i alla fall Tomi Sallinen för Färjestad. Werner står mellan stolparna och han har gjort det bra senast.

Färjestad plockade dessutom in Carl Jakobsson och det var tur för Färjestads del att man gjorde det. Han levererade i denna match och gjorde det riktigt bra.

Första minuterna spelade Färjestad lite vilset och lamt. Något som också bidrog till att hemmalaget fick kommandot ganska omgående i matchen. Värmlänningarna lyfte spelet ju längre tid som gick men man fick inte utdelning. Istället var det Växjö som tog ledningen genom Liam Reddox efter dryga tio minuters spel. Färjestad fick lite bättre fart på skidskorna men Växjö hade de farligaste chanserna.

Fasth hindrade alla försök inledningsvis att kvittera matchen för Färjestad och då även om Lennström hade en mycket fin möjlighet att göra mål. Två stolpskott under perioden vittnar om att det var ytterst nära för Färjestad.
Bråk innebar att två spelare en från vardera lag blev utvisade men att det hela kvittades. Färjestad fick dessutom chans att spela pp men denna period fungerade det inte alls. Totalt sett blev det 10-7 i skott för Växjö som dessutom tog ledningen med 1-0.

Carl Jakobsson var inte riktigt nöjd med perioden så här långt. "Vi blev bättre efter målet men jag har ändå hamnat i en underbar omgivning. Nu måste vi steppa upp inför andra."

Johan Pennerborn höll med även om han inte sade det rakt ut: "En okej period så här långt. Men vi kan mer och vi bör ta för oss mer. Vi står still för mycket."

Färjestad försöker under inledningsvis av andra perioden att kvittera matchen, bland annat testar Sallinen skott mot Fasth. Flera skott i målramen verkar vara Färjestads melodi denna afton men några mål från Färjestad ska inte komma åtminstone inte riktigt ännu. Efter sex minuter in i perioden drabbas Virtanen av en hakningsutvisning och PP väntar för Växjö. Det tar bara 20 sekunder innan det smäller igen bakom Werner. 2-0 till Växjö som verkar ro hela skeppet i land. Denna gång är det Juntilla som hittar maskorna. Det tar heller inte särskilt lång stund innan Shinnimin prickar in 3-0, en underlig puck som studsar över Werner och in i mål efter dryga tolv minuters spel. Färjestad lyckas reducera i slutet av perioden genom Martin Johansson som gör sig första mål denna säsong. Ilari Melart kliver av med befarad knäskada.

Martin Johansson är inte nöjd efter perioden: "Vi steppade upp lite men inte tillräckligt. Vi kan bättre och det vet vi. Vi har blivit omständiga i vårt spel och det håller då inte. Vi har 20 kvar så vi får försöka göra något av det."

Färjestad kommer ut som ett helt annat lag i tredje och kämpar fibrilt för att reducera. En hel del icing från hemmalaget gör att trycket hamnar vid Fasths mål. Färjestad prickar ribba och stolpe. Det verkar vara en sådan kväll där allting grinar och tar emot. Färjestads junior prickar in slutresultatet efter 13 minuters spel då han överlistar Fasth i mål och styr in 3-2 som också blir det sista målet för kvällen. Trots stort tryck från Färjestads sida så blir det ingenting mer.

Färjestad plockar även ut målvakten för att trycka in en puck i slutminutern men Fasth är beslutsam att inga mål ska falla i kväll.

Alexander Johansson erkänner efter matchen följande: "Vi kom upp med kort om folk och dessutom vaknade vi för sent i denna match, tyvärr."

Pennerborn säger att han tyckte det var surt att de inte åkte hem med några poäng i kväll, de började segt men växte in i matchen ju längre tid som led. Vi pratade ju om att gå för det mellan Andra och tredje och gjorde det också tyvärr fick vi inte in några fler puckar. Skönt med hemmaplan på torsdag och tar vi kommandot så står vi nog som segrare då. Sedan lördagsmatchen med mycket folk. Ser verkligen fram emot två matcher hemma nu."

Har inte fått någon information kring Ilari Melarts skada ännu. Publikssiffra: 4791.