Förlust mot Skellefteå

Färjestad inledde mycket piggt och fick också första målet bakom Skellefteåkeepern. Matchen skulle däremot svänga över till motståndarnas fördel och det även om matchen var jämn. Skellefteå kvitterade i andra perioden men tredje förblev mållös och gick till förlängning. Där avgjorde Djuse tidigt och fick med sig två poäng hem. Daniel Viksten hade bud på flera mål under matchen och vid ett läge träffade han målramen men han fick acceptera att endast få med sig en poäng både till laget och till sig själv. Matchen slutade målsnålt med uddamålsförlust 1-2 (1-0,0-1,0-0,0-1).

Färjestads laguppställning där Robin Press får sättas på bänken, Markus Svensson vaktar kassen i Färjestad.

Skadade spelare: Anton Grundel och Tomi Sallinen i FBK och Dahlrot i SAIK.

SAIKs uppställning.

Inför första perioden
Joakim Nygård säger till Cmore följande: "Vi gjorde en bra match tidigare även om jag tycker att vi borde steppa upp lite till. Vi måste gå rakare på mål och fatta rätt beslut där ute. Vi får samtidigt inte gå bort oss utan agera lite försiktigare."

Pennerborn delar Nygårds analys och säger samtidigt att Färjestad har kommit till ett läge där det gäller att fortsätta att jobba med spelet men samtidigt visa tålamod på isen. Det var något som man gjorde mot Hv71.

Tommy Samuelsson som har tidigare varit en del av Färjestads organisation får också möjligheten att säga något om att komma tillbaka till Karlstad på visit. Han säger följande: "Det ä lite konstigt, men jag vänjer mig, det är ju en lång säsong som inletts. Fast jag kan hålla med att det är speciellt att komma in här och dessutom gå in i fel omklädningsrum. Men nu gäller det spel där ute och då tänker jag inte mycket på det."

Djuse och Skellefteå rivstartar direkt även om Färjestad har många fler chanser än motståndarlaget och det smäller på ganska direkt. Efter fem minuters spel är det Färjestad och Daniel Viksten som hittar målet först och 1-0 till Färjestad. Skellefteå slarvar en hel del och Färjestad har bud på minst två mål ytterligare innan perioden är slut. Alm utvisas för en checking to the head och får sätta sig på botbänken 2+10 minuter.

Tillställningen är jämn och båda lagen har bud på mål men Svensson i Färjestads kassen storspelar och reder ut stormen under första perioden. Så också hans motståndare Armalis.

Daniel Viksten berättar i pausen att han är glad över att han spelar i Färjestad. "Jag fick en fin passning av Ottosson och snurrade upp backarna, skönt att den gick in. Det är verkligen en bra och skön förening och ett fantastiskt lag, sköna grabbar som jag trivs med. Det som gäller ikväll är att steppa upp ytterligare och inte dra på oss för många utvisningar så ska vi nog klara det."

Perioden inleds precis som första även om Skellefteå har ryckt upp sig sedan sist. Linus Johansson är nära vid ett flertal tillfällen men SAIK biter ifrån sig och klarar av trycket. Flera onödiga icingpuckar på raken tvingar spelarna att stanna kvar på isen. Samtidigt räddar Markus Svensson kvar laget under stora delar av första halvan av perioden. Fyra icing puckar på kort tid vilket gör publiken irriterade. Skellefteå får till slut hål på Markus Svensson genom Joakim Lindström som pressar in pucken. Skellefteå tar över perioden och matchen och skapar problem för Färjestad.

Per Åslund får däremot känna på en lite väl för hård domarkvartet som utvisar honom för tripping trots att han inte egentligen gjorde något fel. Med bara sekunder kvar av andra perioden får han däremot upprättelse då Olimb visas ut för en hakning. Färjestad har precis som Skellefteå inte ärskilt bra pp även om Färjestad ligger närmast för att få ett mål. Inget mål faller mer i andra och det står 1-1 i pausvila.

Nygård är inte nöjd efter andra perioden: "Första var okej och kanske till och med bra men andra så tar Skellefteå över helt. Vi måste steppa upp om vi ska ro hem detta."

Pennerborn säger till Cmore följande: "Inget flyt idag, vi spelar inte rakare mot mål och vi spelar inte heller enkelt som vi ska göra. Vi måste upp i PP dessutom kan jag tycka."

Färjestad och Skellefteå skapar tryck på var sin halva av den tredje perioden. Inga mål utan perioden går mot förlängning. Olofsson och Nygård är båda nära att få in pucken men målvakten hindrar vid båda tillfällen. Markus Svensson gör fantastiska räddningar gång på gång och då särskilt då Per Åslund bjuder Möller på en gratis schans. Viksten träffar ribban men närmare än så kom inte Fäjestad. Inför 4553 åskådare väntar nu förlängning.

Förlängning
Blir inte särskilt gammal endast 29 sekunder och Djuse överlistar Markus Svensson och därmed är matchen över. Djuse smyger upp från backposition och styr in 1-2 till gästerna. Färjestad får nöja sig med en poäng medan Skellefteå tar med sig två.