Tack för en underhållande säsong Färjestad

Färjestad orkade inte med i sista matchen inför en fullsatt arena. Färjestad gjorde några rokader som många blev förvånade över, inte minst kom Per Åslund in i spel efter en lång frånvaro. För det andra så spelade Erixon då ryktena sade att han inte kunde lira. En sista detalj var att Linus Johansson uteblev från matchen och han hade nog behövts i denna sista och avgörande match. Färjestad förlorade med 1-4 (1-0, 0-1, 0-3) och som jag skrev tidigare under mina inlägg så vinner få lag med ett enda mål gjorda. Färjestad får nu rusta för en ny säsong. Fram till dess är det semester som gäller. Tack för en underhållande säsong Färjestad.

Det var många tomma blickar i Färjestadsspelarnas ansikten då Färjestad förlorade med hela 1-4 i den sista och avgörande semifinalen. Färjestad gjorde ett enda mål och det räcker knappast för att ta hem segern i Karlstad. Målgöraren, den ende var Michael Lindqvist och en passning av Sebastian Erixon, en spelare som kanske inte kommer att spela i Färjestad nästa säsong.

Det var en tuff kamp in i det sista och det kännetecknade hela slutspelet för Färjestads del som tog allting till en sjunde och avgörande match men sedan räckte inte bensinen längre och Färjestad föll på målsnöret. Djurgården gick segrande ut ur matchen och vann med betryggande 1-4. Ett mål vinner man inga matcher har jag sagt genom hela slutspelet och jag säger det igen. För det var just det som inträffade även denna afton.

Domare: Linus Öhlund, Tobias Björk. Linjedomare: Jimmy Dahmén och Örjan Åhlén.

Färjestad överraskade ordentligt då Per Åslund presenterades för hemmapubliken och matchen rivstartade ordentligt för Färjestads del. Efter dryga två minuter stod det 1-0 till hemmalaget genom Erixon som skickade pucken till Michael Lindqvist för en styrning.
Rent spelmässigt var det mycket mer kamp denna afton än tidigare och där också de vassaste chanserna uteblev till stor del. Gästerna fick dessutom möjlighet att spela pp i första perioden men Svensson var skarp och skicklig i mål, något som också innebar att inga Djurgårdsmål föll under första perioden.

Färjestad ägde mer eller mindre första perioden men i andra så tog Djurgården helt över och låg på för en kvittering. Nygård var däremot mycket nära att utöka då han skickligt fintade bort backarna i Djurgården men Reideborn som vaktade kassen i kväll var med på noterna och fångade pucken innan den hann gå in. Efter tio minuters spel var det Ilari Melart som fick sätta sig på botbänken och pressen som Djurgården fick då till bidrog starkt till att kvitteringen kunde verkställas genom Strandberg. Då hade det gått 12 minuter av perioden och Djurgården växte snabbare och snabbare in i matchen. Några fler mål föll inte i andra utan inför tredje perioden stod det 1-1.

Mikael Wikstrand var allt annat än nöjd efter två spelade perioder som spelats.
"Vi skvätter för mycket med pucken och jag tycker inte om det alls. Om vi ska ta och vinna i kväll så måste vi bli bättre på att vårda pucken. Jag tycker vi måste våga ta lite mer initiativ och hitta bladen så att vi kan göra match av det här." Sade en olycklig Mikael Wikstrand.

Trejde perioden
En katastrof för Färjestad som brukar vara starkast i tredje perioden. Här visade det sig att det var Djurgården som brann mer för att gå till final. Färjestad hamnade på efterkälken och inte minst målmässigt. Efter dryga tre minuters spel var det Dick Axelsson som utökade till 1-2 och då vaknade Färjestad till ordentligt. Men några mål blev det inte, däremot tvingades Djurgårdens tränare att ta timeout efter 12 minuters spel. Något som också gav effekt, 13 minuter in i perioden var det gästerna som utökade till 1-3 genom Strandberg. Färjestad tvingades då i sin tur ta timeout. Färjestad plockar målvakten med fyra minuter kvar och Jonsson-Fjällby sätter spiken i kistan med mindre än tre minuter kvar att spela. Resultatet blir då 1-4 till Djurgården som nu går till finalspel mot Frölunda.

"Det är en jobbig stund. Jag hoppas ändå någonstans när det har gått lite tid att vi kan blicka tillbaka och själva ge oss en klapp på axeln", säger en dämpad Johan Pennerborn till media.

Jag kommer inte att rapportera mer kring matcherna då det gäller finalen.
Vill ni fortsätta följa finalen rekommenderar jag er att gå in på www.shl.se och kolla där.