Två segrar i CHL för Färjestad

Färjestad fick det att se ganska enkelt under första CHL matchen i Karlstad.
Trots riktigt dåliga besökarsiffror så lyckades Färjestad besegra sina motståndare med
hela 6-1. Den andra matchen under lördagen var det desto svårare. Färjestad imponerade stort under
första perioden men motståndarna började sakta men säker äta sig in i matchen. Matchen mot Piotta slutade
2-1. Även här var det bland annat Ejdsell som gjorde mål.

Matchen mellan FBK och Banska Bystrica

Det blåste ordenltigt på isen då Rydahl och Brejcak råkade i luven på varandra.
Viksten fick lämna spelet efter att ha fått en smäll mot huvudet. Nyförvärvet Blum och
Ekeståhl Jonsson prepressade dessutom in pucken bakom målvakten. Färjestad dominerade
oordentligt under första. Färjestad tog ledningen redan efter 4 sekunder genom Michael Lindqvist.
Johan Ryno gjorde sedan 2-0 efter dryga åtta minuter.
Michael Lindqvist forserade sedan in 3-0 i powerplay i slutet av första perioden.

Under andra perioden var det lite svårare för värmlänningarna och Banska fick en stark start genom
Blake Wahl som kunde efter sju minuter reducera för gästerna. Glädjen blev dock kortvarig då Blum
gav Färjestad utökning efter tio minuters spel. 4-1 efter två spelade perioder. Tredje perioden Färjestad lekte under tredje perioden med gästerna. Efter dryga elva minuters spel i tredje kom 5-1 genom
Martin Johansson. Med tre minuter kvar av perioden kunde Lucas Ekeståhl Jonsson sätta sista spiken på
kistan 6-1 till hemmalaget som sedan ska möta Piotta under lördagen.

Andra mötet i CHL match mot HC Ambri Piotta.

Det var Färjestad som imponerade återigen på banan. Däremot fick man inte hål på målvakten. Ambri Piotta
däremot lyckades efter dryga sju minuters spel överlista Svensson i kassen. Denna gång var det Nick Plastino
som gav Piotta ledningen, han direktsköt in pucken efter en tekning. 1-1 kom sedan genom Ejdsell och
Färjestad tog över matchen helt. En hel del tjafs och bråk inträffade i slutet av perioden. Ivarsson och DAgostini
fick sätta sig på botbänken en bra stund. 2+2 var det första straffet var och en men sedan fick de dessutom sitta
av ett 10 minuters straff domarna kvittade givetvis utvisningarna.
 Ejdsell var ganska nöjd med första perioden.
"Bra pass från Linkan och skönt att den gick in. Då de fick målet så gick det snabbt. Men vi vet vad vi har att arbeta på. Så det ska vi göra. Tyvärr så ser jag att vi har några problem precis som då målet kom, vi måste vara nogrannare med sådana saker och fokuserar vi på det så ska det nog bli riktigt bra."

Färjestad gick ned sig en hel del och inledde ganska slarvigt. Däremot föll inga mål under andra perioden. Flera utvisningar föll men inga mål.

Färjestad slarvade återingen och kom inte åt de vassa lägena. Ambri Piotta spelade riktigt bra under tredje. Ett mål skulle ändå falla under sista perioden och Johan Ryno var den som gjorde det. Med mindre än fem minuter kvar var det Färjestad som tog ledningen. 2-1 som också sedan blev slutresultat.