Sur förlust i Stockholm

Färjestad tappade både matchen och placeringen i tabellen. Jesper Olofsson såg till ge värmlänningarna ledning efter dryga fem minuters spel men Färjestad lyckades inte plocka tre poäng i Stockholm. Färjestad förlorade med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) och befinner sig nu på en fjärde plats.
 
Det blev noll poäng i Stockholm för Färjestad bk. Färjestad parkerar nu på en fjärde plats i tabellen efter bland annat Frölunda och just Djurgården. Båda lagen var inför mötet relativt formstarka. Inför mötet berättade bland annat Johan Pennerborn om nyförvärvet Christopher Bengtsson som debuterade under kvällen.
"Vi sökte en spelare som kaske inte skulle gå in topp-2 hos oss.Vi behövde en energispelare och det har vi fått i Christopher."

 
 
Domare: Linus Öhlund, Mikael Nord, Linjedomare: Jimmy Dahmén, Fredrik Altberg
 
 
Första perioden
Färjestad inledde bäst och efter dryga fem minuter stod det 1-0 till gästerna genom Jesper Olofsson.  Efter målet tog hemmalaget över spelmässigt även om de inte skapade de vassaste chanser. Färjetad drabbades däremot av flera utvisningar under första perioden något som fick värmlänningarna lite ur fokus. Färjestad  redde ut bland annat ett numerärt underläge och Daniel Viksten var inte långt borta att utöka. Adam Reideborn räddade skottet. Efter sex minuters spel fick Färjestad lite större tryck och var inte långt ifrån att utöka genom Jesper Olofsson. Djurgården lyckades efter elva minuter kvitter genom Olle Alsing. Djurgården började mer och mer ta öve matchen men inga fler mål föll under första perioden.
 
"De är skridskostarka och de kommer med väldigt hög fart. Jag tycker att vi har löst det bra ändå." Säger Jesper efter perioden.

 
Andra perioden
Färjestad inledde starkt inte minst genom Jens Westin som var ytterst nära att ge Färjestad ledningen på nytt. Djurgården tvingades att ta timeout tidigt. Något som också fick önskad effekt. Djurgården såg till att ta ledningen genom Sebastian Strandberg efter två minuters spel in i andra perioden.

Färjestad kom på efterkälken och det trots att man gjorde så gott de kunde. Ytterligare utvisningar ställde till det för Färjestad och Djurgården spelade med mycket energi som fick hjälp av en högljudd klack. Färjestad hade mycket svårt att få till någon större offensiv och det skulle dröja innan klockan tickade mot avslut på perioden innan de fick till något. Färjestad fick däremot inte något mål utan resultatet stannade på 2-1 inför den tredje perioden.
 
Johan var inte nöjd efter två spelade perioder. Han poängterade att Färjestad måste bli mer nogrannare om de skulle ta några poäng i kvällens match.
"Vi behöver värdera våra situationer bättre." Sade han inför tredje.
 
Tredje perioden
Färjestad tvingades att ta en tidig timeout på grund av Djurgårdens press. Något som fick ganska bra effekt då Oskar Steen var ytterst nära att kvittera. Däremot var det Djurgården direkt efter som lyckades näta denna gång genom Emil Bemström som kunde ge hemmalaget ytterligare andrum. Dettai samband med en olycklig utvisning som stökade till det för Färjestad. Färjestad fick med sig några utvisningar men var fortfarande ineffektiva och lyckades inte få in pucken. I slutet av matchen plockade därför Johan Pennerborn målvakten och då kom reduceringen med bara 22 sekunder kvar av matchen. Johan Ryno höll sig framme. Färjestad lyckades däremot inte krypa närmare och Djurgården stod som vinnare i Stockholm. Nästa match för Färjestad är mot Örebro den 31 januari kl. 19.00. 
 
 
Publik: 7733.

 
 
 
Tack för ordet
 
Källor: shl.se/swehockey, samt farjestadbk.se