Tålamod är nyckeln

Färjestad har nu hamnat i blåsväder, dock inte genom onödiga eller trista händelser utan snarare att fansen börjar bli bekymmrade. Någon menar till och med att det är dags för Peter Jakobsson trots att han har varit under den senaste tiden GM i Färjestad att lämna klubben. Några går så långt som skyller allting på honom. Dags att reda upp saker och ting tror jag.
 
Det är en sak att anse att klubben är för passiv men en helt annat att börja anklaga ledare för att de inte gör sitt arbete. Peter Jakobsson är inte ensam herre på täppan. Han är visserligen ansvarig men han har inte allting i sin hand. Problemet här är att både spelare, agenter, andra lag och ligor också har något att säga till om vilka spelare som kan värvas eller var de ska gå. Visserligen kanske Växjö värvar stora namn men då måste det också poängteras att flera av dessa spelare faktisk också har en anknytning till den klubben. Antingen har de spelat förut i den klubben eller så är de uppvuxna och har ambitioner att spela där. Peter kan knappast tvinga spelare hur mycket han än hoppas och önskar att han kunde få de namn som han vill ha.
 
Peter Jakobsson var tydlig med i en intervju i Glimt där han poängterade att presentation av nyförvärv kanske tar tid. Han belyste att det på senaste tiden blivit vanliga med att presentationer av spelare drar in på sommaren. Något som vem som helst kan förstå egentligen. Det handlar inte om att Peter Jakobsson inte gör sitt jobb, det handlar om att NHL har sina möjligheter att plocka över spelare till sin liga hela vägen fram till den 15 juni. Spelarnas drömmar är att lira i antingen KHL eller NHL. Här kan knappast Peter eller någon annan i SHL göra särskilt mycket.

Färjestad plockar in spelare som ska utgöra en lagdel i lagbygget. Det innebär att de säkert och garanterat tittar på en viss typ av spelare och försöker värva spelaren medan de samtidigt konkurrerar med ytterligare andra lag.
 
För att undvika missförstånd så är det så att Färjestad är inte ensamma på banan, NHL jagar spelare, NLA söker efter spelare, KHL söker efter spelare och lag i SHL jagar spelare. Färjestad kanske har fått en hel del pengar från KHL då Wikstrand försvann men det hjälper knappast med den summan om de ska konkurera med rika Schweiziska lag eller bud från NHL. Färjestad som någon tycks tro är inte rikast i Världen. Då hade allting varit frid och fröjd.
 
Däremot vad Färjetad kanske borde göra är att omförhandla eller erbjuda Linus Johansson en extra bonus om han stannar. Precis som det sades på twitter så skulle detta skicka ut en signal till Linus som nu överväger att lämna för NHL.

Vi som fans vet inte hur mycket Färjestad erbjuder till spelare i kontrakt eller förslag. Vi har ingen aning vad som ingår i de uppgörelser som erbjuds. Hur kan då vi fans mena på att Färjestad inte gör något. Bara för att några lag presenterar nyförvärv behöver det i sin tur inte betyda att Färjestad inte varit med och erbjudit både det ena och det andra till dem.

Sedan måste vi inse att för att hitta rätt spelare så måste det ta lite tid, värvar laget hur som helst kan vi bli mycket besvikna till våren 2020. NHL stänger sitt fönster den 15 juni och då kan lösningar komma och sådana lösningar i sin tur kan leda till guld för Färjestad. Det handlar om att tänka långsiktigt och inte kortsiktigt.

Almquist kanske redan är en spelare som skriver kontrakt med Färjestad och han kommer då ersätta Wikstrand. Fortfarande saknas en ersättare för Virtanen, det blir tuff uppgift för Peter att knäcka.

Då det gäller Linkan och Linus så är det fortfarande inte säkert att de drar. Det är då bäst att inte ta ut något i förhand utan hålla tummarna på att de båda stannar i klubben.
 
Vi måst komma ihåg att ett lag är flera spelare och där måste alla passa in och med varandra. Det är inte bara att slänga in en spelare och sedan tro att allt ordnar sig. Det handlar om samtal, möten och kommunikation på olika nivåer för att sälja in Färjestad till spelaren. Spelarna har i regel flera bud från olika håll särskilt om de är riktigt bra.
 
Jag väntar hellre än att få spelare som inte gör sitt jobb. De som klagar över att det går för långsamt allting och har tappat tålamod redan nu....hur kommer de att kunna om nu FBK plockar in spelare som är halvdana acceptera att laget misslyckas ännu en gång att knipa guldet? Hellre väntar jag på riktigt bra spelare som kan bli aktuella än att stressa fram värvningar som sedan misslyckas under säsongen och måste skickas bort.
 
Vi får givetvis alla ha olika åsikter om saker och ting, men kasta inte all skit på laget och ledningen... de behöver vårt stöd och inte vår frustration eller våra hån för att ro allt i hamn.
 
Tålamod är nyckeln. Så är det under hela säsongen också. Tålamod för det kan bli bättre.
 
Tack för ordet