Micke hedrades med seger

Med 396 matcher i Färjestad under totalt 9 säsonger var det också självklart att han skulle hyllas på bästa tänkbara sätt. Färjestad som klubb gjorde allting fantastiskt för Mikael Johansson. Fansen hyllade honom och laget ramade in allting i ett snyggt paket genom seger med 4-2 (3-0, 1-0, 0-2).
 
Det var två spelares stora dag idag, Mikael Johansson hyllades för det som han hade bidragit med under nio säsonger, en annan Mikael var Michael Latta som gjorde debut.
 
Mikael Johansson var iklädd i matchställ och skrinnade ut tillsammans med spelarna för att sedan stå öga mot Möller. Sedan slocknade arenan ned och med queens its a kind of magic satte hyllningen igång. Mikael intervjuades av media och han säger bland annat följande:
"Det var länge sedan jag fick åka ut så här, jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av allting, jag var riktigt nervös. Jag är stolt och hedrad över allting, hela konseptet. Det är en stor ära att få ha spelat så många år i Färjestad bk. Särskilt med så bra spelare som till exempel Högga, Jörgen Jönsson och Peter Nordström. Det är en dröm helt enkelt."

Mer av intervjun kan du se här.
 
Michael Latta var också en av dem som kämpade som en duracellkanin över hela banan. Han bidrog inte bara på isen genom tacklingar utan också i målprotokollet då han snyggt stänkte in 3-0 inför hemmapubliken.
 
Michael Latta intervjuades också inför matchen: "Allting har varit riktigt bra, det här är en fantastisk och härlig organisation och allting har hitintills varit bra här i Sverige. En fantastisk kväll att se fram emot. Jag är stolt och glad över att ha fått möjligheten att komma hit, jag är här för att göra det svårt för motståndarna. I kväll Skellefteå och jag är redo för den uppgiften."
 
Pennerborn säger också följande om Michael Latta: "Det är en härlig kille, socialt öppen, en spelare som har följt med oss på roadtrippen och som har studdsat av kampvilja och rastlöshet. För att han inte skulle klättra på väggarna fick han vara med och intervjua fans under färden. Jag ser verkligen fram emot vad han kommer att bidra med på isen."
 
 
 
 
 
 
Första perioden
Skellefteå är det lag som ligger närmast att ta ledningen, Skellefteå ligger riktigt bra på Färjestad och värmlänningarna har det svårt att stå emot. Holm i kassen räddar åtskilliga gånger kvar Färjestad i matchen. Ändå är det FBK som tar ledningen i matchen efter dryga tolv minuters spel.
Viktor Ejdsell är den som lirkar in pucken. Två minuter senare kommer 2-0 genom Daniel Viksten som får lägga in pucken. Med mindre än tre minuter kvar av perioden gör Michael Latta ett snyggt solomål då han prickar in 3-0 i fel kryss.
 
Perioden går mot sitt slut och Färjestad leder med 3-0.

Viktor Ejdsell intervjuas efter perioden och han säger följande: "Vi har varit effektiva helt klart, men Skellefteå är bättre de första tio något som vi måste se upp med framöver. Tur att vi redde ut det hela. Sedan att vi gjorde tre raka på kort tid visar vilken styrka vi har, nu gäller det att komma upp och vara bättre i spelet i andra."
 
Andra perioden
Färjestad inleder bättre första minuterna, Latta är inte långt ifrån att göra ytterligare ett mål men skottet går utanför. Efter dryga tolv minuter och en hel del utvisningar för båda lag är det dags igen. Denna gång är det Gustav Rydahl som hittar rätt. Färjestad pressar ordentligt på och leder matchen rättvist. Flera utvisningar drabbar båda lagen men några fler mål faller inte i andra perioden.

Jesper Olofsson säger följande direkt efter andra: "Det är riktigt grinigt även om det kanske kan ses som något positivt. Vi har blivit bättre i vårt spel nu än tidigare. Absolut bättre än i första."
 
Tredje perioden
Skellefteå äger sista perioden åtminstone prestationsmässigt. Färjestad försvarar sig tappert för Skellefteås attacker. Färjestad klarar sig däremot inte hålla tillbaka Skellefteå fullt ut..
4-1 kommer efter dryga sex minuters spel genom Frödén. Flera utvisningar följer under matchen och Joakim Lindström är den som reducerar ytterligare med dryga två minuter kvar av matchen. Närmare än så kom inte gästerna utan Färjestad höll undan och vinner inför en i princip fullsatt arena.
 
Johan Pennerborn säger följande efter matchen:
"Skellefteå var bättre i första perioden men sedan tar vi igen det i andra. Bra betyg för oss hur vi sliter och inte ger upp. I tredje var det mer att vi måste döda utvisningar än något annat. Roligt att vi också har fått med oss Latta i truppen. Det är en spelare som vi saknat, han står för den energi som också vi vill framhäva. Så det är riktigt bra, han prickade dessutom fel kryss trots att han är rightare. Jag är mycket imponerad av honom så här långt."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa match är det nya upptåg för Färjestad, bland annat ska Peter Nordströms tröja hissas i arenan. Väl mött vid detta tillfälle.
 
Tack för ordet.
 
Källa: www.shl.se, cmore.se, swehockey.se, farjestadbk.se