Färjestad tog ytterligare poäng mot Hv71

Färjestad besegrade under helgen Hv71 på hemma is. Oskar Bäck gjorde sitt första mål i SHL samtidigt som Olofsson gjorde mål direkt i sin comeback efter skada. Totalt vann Färjestad med 3-2 inför cirka 7000 åskådare.
 
Färjestad spelade riktigt bra under större delen av hela matchen, första perioden tog hemmalaget snabbt ledningen genom Ejdsell och därefter utökade Färjestad genom Olofsson som efter skada gjorde comeback. Gästerna lyckades reducera men någon kvittering kom aldrig. Istället kunde Färjestad i tredje rycka ifrån tillfälligt genom Oskar Bäck som gjorde sitt första mål i SHL. Det blev darr i spelet ändå då Hv71 reducerade på nytt. Färjestad vann med hela 3-2 (2-1, 0-0, 1-1).
 
 
Per Åslund sade följande till media inför matchen: "Det har alltid varit speciellt tuffa bataljer, Det känns som om det är stigande och har varit det rätt länge. Känns bra. Vi måste vara tighta och inte släppa till något. Vi måste spela vårt spel."

En annan som delade den uppfattningen var Ejdsell som säger följande: "Det går fort där ute och då gäller det att vara beredd. För min del finns det mer att hämta rent offensivt, jag är inte riktigt nöjd ännu. Klart det är lång säsong men man vill bidra. Defensivt bra men offensivt finns det mer å ta. Det gäller att vara påkopplad från start särskilt mot Hv71 eftersom det går fort där ute."
 
 
 
 
 

Domare: Winge, Persson Linjedomare: Lundén, Åhlén.
 
 
Första perioden
Färjestad inledde piggt och bra under första delen av perioden, Färjestad låg på och efter sju minuter kom det första målet. Victor Ejdsell fick en snygg passning av Linus Johansson och Ejdsell gjorde inga misstag. 1-0 till Färjestad som fortsatte att trumma på. Två minuter senare var det dags igen, denna gång var det Leskinen som passade över till Jesper Olofsson och 2-0 var ett faktum.
Hv71 däremot ville inte vara sämre, med mindre än sex minuter kvar av perioden kom reduceringen. Denna gång genom Holmström som hittade maskorna bakom Holm som stod i mål.

Perioden slutade 2-1 till Färjestad. En period som gått mycket raskt fram då det inte kom särskilt många avblåsningar eller utvisningar.
Jesper Olofsson sade till media följande: "Bra period från vår sida. särskilt första halvan. Skönt med en bra start. Bra pass från leskinen och han hittade mig perfekt på bortre. Härligt att den gick in och viktigt för oss i denna afton.  Nu är det viktigt från vårt håll att vi ska spela vårt spel och inte luras in i något, vi måste vara noga i spelet och sätta stopp för dem. Det gäller att fortsätta kontrollera spelet och göra det bättre än motståndarna. Något som vi kanske måste bli bättre på annars är allting bra tycker jag."

Andra perioden
En period som var mållös, men inte utan en mängd chanser, två utvisningar kom också under perioden och dessa var de enda i hela matchen. Färjestad tvingades ta en timeout för att väcka laget i andra perioden. Laget tappade lite greppet under perioden och bjöd in Hv71 för mycket och det höll även Linus Johansson med om.
"Helt okej period men vi chansar för mycket, bra passningar men vi skapar och det är bra. Vi har inte kommit ut hårdare och det var det som vi snackade om i timeouten. Det måste vi göra till nästa period."

Pennerborn var lite missnöjd med andra perioden men desto nöjdare med första.
"Bra start verkligen, vi skapar oss starten. Bra hockeyspel, passiva i andra, blev bättre efter timeouten. Minst 20 kvar så vi kör, vi försökte ändra lite men nådde inte riktigt fram där. Men det blev bättre efter Timeouten, helt klart.

Tredje perioden
Färjestad gasade ordentligt på inledningsvis av sista perioden. Oskar Bäck tack vare Jesper Olofsson fick göra sitt första SHL mål med bara en enda minut in i tredje. Sedan började Hv71 att trycka på ordentligt men Färjestad försvarade sig gränslöst under långa stunder och höll ihop spelet. 3-1 stod sig ganska lång stund men Hv71 skulle reducera ytterligare genom Thörnberg efter dryga åtta minuters spel. Därefter lyckades Färjestad klara av allting som kom emot dem. Matchen rann snabbt bort och även om Hv71 plockade målvakten så kunde ändå Färjestad slå bort alla farligheter med uppoffrande spel. Färjestad vann med 3-2 och plockade ytterligare tre poäng i SHL.
 
"Väldigt skönt med ett första mål, har väntat länge på det. Skönt prickade rätt, ska spara pucken och pricka krysset i nästa match med den. Skönt att få lov att spela här, tidigare var det ju Karlskoga. Men gött med mycket istid i Färjestad hoppas det fortsätter så." Säger Oskar Bäck till media.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för ordet.
 
Källor: www.cmore.se, shl.se och vf.se samt farjestadbk.se