Snörplig förlust i Göteborg

Färjestad imponerade direkt från start  matchen mot Frölunda. Marcus Nilsson var den som såg till att ge Färjestad ledningen. Även om Göteborgarna kvitterade så var den första perioden väldigt givande ur Färjestads ögon sett. Färjestad tappade luften efter att Frölunda fått med sig ett mål som många experter ställer sig tveksamma över. Matchen slutade till slut 5-2 till hemmalaget (1-1, 2-1, 2,0).

Det var många som visste från början att Frölunda skulle vara en svår nöt att knäcka. Färjestad hade precis som Fröluna växlat upp ordentligt inör rivalmötet. Färjestad med tre segrar i bagaget och Frölunda med fyra. Inför 11 000 åskådare och en fantastisk inramning kunde Göteborgarna dra det längsta strået och vinna med 5-2. Färjestad visade ändå att de var med under hela matchen även om det fanns en hel del att jobba på.
"Vi har det verkligen, särskilt defensiven." Svarade Pennerborn vid en intervju.

Fagermos mål däremot blev en stor snackis särskilt då till och med experterna enades om att Fagermo störde målvakten i samband med målet. Roger Rönnberg däremot ansåg målet vara korrekt dömt.

En spelare som jag anser borde få fortsätta i Färjestad även om detta är första matchen för honom... Kärki. Det som jag såg av honom anser jag i sin tur att det är bara att låta honom komma in i spelet, så kommer han att bli grymt bra i laget. Hörde fans förresten som ansåg att han inte borde få chansen, snälla fans... den finske spelaren har inte ens blivit varm i kläderna ännu. Ge honom tid han kommer att bli grymt nyttig i laget och särskilt med kamraten Leskinen.
Den som dessutom klagar på spelet med bara typ fem matcher in i säsongen...Lugna ned er snälla. Sedan när började green machine komma igång efter mindre än tio omgångar? Vinner vi guld i tioende omgången. Sätt er och sanna upp enliten stund... jag lovar att det här laget har lika stora förutsättningar att ro hem gulden som vilket annat lag som helst. Är int orolig för att det inledningsvis går tungt ibland. Det hör till spelet. Dessutom är Frölunda ett skickligt lag, så njae låt allt sätta sig i FBK först sedan kan vi snacka om laget är dåligt eller ej. Nyckelord: Tålamod.

Färjestads Pennerborn vet vad som ska göras...Han sade det själv till media direkt efter matchen:
"Vi har saker att göra i vårt försvarsspel, men har tid att jobba med det. Vi behöver bli mer synkade och mer aggressiva. Vi ska jobba hårt och se till att få ordning på det. Jag tycker däremot att det är en härlig hockeyfest och match. Vi hade en bra bild av vad vi skulle få möta, tyvärr räckte i inte till. Vi hade dessutom en bra plan som vi försökte följa."

Domare: Mikael Holm, Sören Persson Linjedomare: Henrik Pihlblad, Anders Nyqvist.

Första perioden
Det var intensivt redan inledningsvis i matchen efter fyra minuter fick Frölundas Ekbom sätta sig på botbänken och då kom också målet bara sekunder kvar av pp. Marcus Nilsson var den som prickade snyggt rätt och Blum fick bland annat precis som Ryno en assist.
Med mindre än 6 minuter kvar av första perioden var hemmalaget som hittade rätt, Ryan Lasch kvitterade. Något mer mål kom inte under första perioden.

Marcus Nilsson säger följande till media: "Jag tänkte egentligen att jag skulle passa pucken vidare, men det studsade min väg idag. Vid andra försöket studsade det emot mig en smula. Det var en fipplande puck som jag hade svårt att få kontroll över. Annars är det en bra fart och match att spela. Men vi måste också bli mer noga med hur vi vårdar pucken. Bli lite tuffare och hårdare om vi ska vinna detta."

"Första tjugo är okej, helt klart. Vi behöver bli mer konsekventa i våra andraperioder, så det vill jag se nu", säger Pennerborn inför den andra perioden.

Andra perioden
Efter 6 spelade minuter utvisas Max Friberg 2 +10 för illegal checking to the head. Men istället för en offensiv från Färjestad är det Frölunda som tar ledningen genom Sundström bara minuten senare. Ytterligare fem minuter senare lite drygt utökar Frölunda ytterligare till 3-1 genom Lasu.
Färjestad får med sig en utvisning och Per Åslund reducerar till 3-2 efter drygt 14 minuters spel.

Tredje perioden
Marcus Nilsson är ytterstnära att kvittera men skottet går utanför. Efter 6 minuters spel kommer Fagermo i kontakt med målvakten och stör honom vid målgården, domarna gör en videobedömning men dömmer ändå mål i samband med händelsen. Kärki imponerar med sitt spel så här långt.
Frölunda leder med 4-2, matchen fortsätter och slutresultatet 5-2 kom genom Hjalmarssons klubba med mindre än tre minuter kvar av spelet då Färjestad plockat målvakten.