Vi kommer tillbaka?

Leif Carlsson måste hålla skenet uppe..."Vi har inte gett upp...." Klart att man måste säga så som tränare. Faktum är att man har problem med att komma tillbaka, man sade detta även inför match två. Kan man inte vinna i Luleå, så är loppet ändå kört. Men man måste säga att man inte ger upp... det vore fel att inte göra det. Men faktum kvarstår.... Luleå har imponerat så här långt i slutspelet. Man slog ut Frölunda med 4-2 i matcher.... nu håller man på att nolla Färjestad i matcher och med tennissiffror dessutom. Färjestad måste vinna nästa match, desperation är inget som faktiskt Färjestad spelat med tidigare med lyckat koncept. Vinner man nästa match så finns det en chans om än liten att man kan vända det hela men då måste samtliga matcher hemma och en match i Luleå sluta med Färjestad vinst Färjestad får inte förlora en enda match nu för att inte hamna i problem.

På tisdag vet vi svaret hur det har gått, hur det kommer att se ut. Men risken finns och den är mycket stor att denna vecka är den sista veckan för Färjestad om det vill sig illa.

Jag är inte pesimist, snarare en realist och det måste man vara om man ska klara av att följa hockeyn. På tisdag så får det inte finnas någon osäkerhet, alla måste ge 200% för att övermanna Luleå och se till att hålla liv i serien. Vinner man i Löfberg Lila Arena på tisdag har hoppet vaknat igen och då måste man även vinna omgående en match i Luleå för att släcka Luleås intresse. Men någonting som måste kommas ihåg dessutom är att ju mer desperatare Luleå kan komma att bli desto farligare blir man. Det gäller att vinna närkamperna och därefter också undvika utvisningsbåset i ringaste mån för att kamma hem det hela.