Ispropp och ispremiären avklarad för Färjestad

Inför närmare 1 000 åskådare hade Färjestad under onsdagen sin ispremiär.
– Alltid lika jobbigt och alltid lika ovant, säger nyförvärvet Linus Persson.

Truppen är samlad och alla är på plats. Färjestad hade under onsdagskvällen sin första riktiga isträning för säsongen. För nyförvärvet Linus Persson var premiären precis som det brukar vara.

– Det känns alltid likadant när man kommer på is första gångerna. Alltid lika jobbigt och alltid lika ovant. Det känns ungefär som att man inte har tränat under hela sommaren, säger han och skrattar.

Träningen genomfördes framför närmare 1 000 åskådare i Löfbergs Arena. Det började med att samtliga spelare fick en spelarpresentation innan de gled ut på isen till fansens jubel. Efter detta följde två enklare övningar innan det blev match.

– Det gick väl sådär. Det tar ett tag innan koordinationen och skridskoåkningen sitter men det brukar gå ganska fort. Men man får väl ge det några träningar, säger han.

För Persson hann tvåmålsspelet knappt komma i gång innan han hade backbjässen Ole Kristian Tollefsen över sig.

– Det var jag som ramlade så kom han över mig, men det var helt lugnt, säger han.

Att det är mycket folk som besöker en ispremiär säger 28-åringen att han är van vid efter tiden i Luleå.

– Det var väldigt bra tryck med mycket folk på läktaren där uppe också, men det var på ett speciellt sätt nu. Många gamla kompisar och bekanta var på plats här i dag vilket är väldigt roligt, säger han.

Hagforsbördige Perssons övergång till Färjestad offentlig­gjordes i april och den kvicka forwarden har sedan dess hunnit med en fullföljd försäsong med laget.

– Det känns väldigt bra, har kommit in i laget på ett bra sätt. Samtidigt har jag förbättrat de moment som jag har velat förbättra, det har jag fått svar på genom olika tester. Så jag hoppas få med mig det in i säsongen som kommer, säger han.

• Vilka moment är det?

– Framförallt att stå emot mjölksyran mer. Man blir hårt drabbad av det som hockeyspelare så det gäller att kunna jobba med det. Jag känner mig mycket starkare nu, säger han.

Så särskilt många isträningar kommer laget inte hinna genomföra innan första matchen. Redan på lördag är det dags för Persson och hans Färjestad att kliva in i hetluften för en träningsmatch mot Leksand i Arvika.

– Så fort man snörar på sig skridskorna så blir man sugen på att spela match så det ska bli väldigt roligt. Lika bra att köra direkt så man kommer in i grejerna, säger han.

Att utläsa av första träningen så kan Persson komma att matchas tillsammans med en annan gammal Luleåforward, Anton Hedman.

Skribent: Oskar Lindwall/vf.se