Ivarsson ny back i Färjestad

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
 
Färjestad breddar backsidan genom att plocka in Johan Ivarsson. Johan är klar för Färjestad resten av säsongen skriver man på hemsidan.
 
Ivarsson har spelat nyligen i IK Pantern och går in som en defensiv kraft som ersättare för Anton Grundel. Med andra ord kan det finnas möjlighet för förlängning om 22 åringen gör ett bra jobb. Det är en spelare som kommer nog att göra nytta.

Peter Jacobsson mejlade mig under eftermiddagen strax före informationen släpptes angående Ivarsson och sade att något var på gång. Han skrev också följande till fansen för att lugna dem som är lite oroliga: "Vi sitter såklart och jobbar och funderar på hur vi skall vinna hockeymatcher igen, fortsätter vi som igår så kommer vi vinna väldigt snart. Vi tittar såklart på hur marknaden ser ut hela tiden så jag lovar att det är full fart i verkstaden. Gott Nytt År, Mikael!"

När det gäller backen så säger Peter Jacobsson följande kring turerna: "Vi gör det här tillägget i truppen för att täcka upp för Anton Grundel, då vi inte vet när han kommer tillbaka."

Ivarsson är SHL-meriterad och har 67 matcher med Malmö under bältet.

"Det är en rejäl kille som har sina styrkor i defensiven och det är den sidan vi behöver få ordning på. Offensiva backar känner vi att vi har, bland annat två landslagsmän i Virtanen och Wikstrand."

Värvningen är gjord för att bredda defensiven och öka konkurrensen på backsidan då laget är känsligt för skador.

Tack för ordet.