Färjestad nollades av Timrå

Färjestad mötte Timrå borta under kvällen och många hoppades nog att Karlstadlaget skulle vinna en kväll som denna. Tyvärr förblev det mållöst i protokollet för Färjestad och Timrå var det enda laget att näta men det skulle dröja länge, fram till mitten av sista perioden. Matchen slutade med 1-0 till Timrå (0-0,0-0,1-0) Målgörare Sebastian Collberg.

Matchen var en intensiv historia redan från början men målen lyste med sin frånvaro. Något som också visade sig skulle skina igenom på Pennerborn som efter matchen var besviken. "Vi spelar oss inte till tillräckliga farliga målschanser och vi kan bara konstatera att det har gått troll i maskineriet." Sade han till Cmore.

Inför matchen:
"Vi tycker att det är tidigt på säsongen ännu så vi kan ju inte dra så stora växlar av det hela ännu. Vi måste äremot förbättra fem mot fem spel om vi ska ha en chans i kväll. De är ju nykomlingar och jag uppskattade det jag såg av Timrå under förra säsongen, vi måste vara redo och är vi inte det nu när pucken släpps så vet jag katten till vad vi kan göra." - Pennerborn.
 
Sebastian Erixon: "Det är en speciell känsla absolut, särskilt för denna match men så fort man går ut på isen där ute så blir det som vilken match som helst. Vi vill ju få med tre poäng i kväll och jag tycker det är roligt att spela mot Timrå särskilt då det finns en hel del släktingar i arenan och kollar."
 
 
 
Werner är sjuk och därför får Olle Eriksson Ek agera back up för Svensson i kväll.
 
 


Första perioden
Perioden inleddes något knackigt för Färjestad men som sedan växte in i det hela. Fartfyllt med farliga målchanser fanns åt alla håll. Jesper Olofsson visad sig vara hetast tillsammans med Nygård. Även Viksten var framme och nosade på möjligheterna men Svedberg stod pall för ansormningarna Även chanserna för Timrå uppstod och då perioden var slut stod det 0-0 i protokollet men 10-9 i skott till Färjestad.

Jesper Olofsson var smått besviken efter första, han sade till Cmore: "Vi tappade lite i första tio men sedan kom vi ändå in i det, tycker inte vi gjorde den bästa matchen hittintills. Däremot fungerar den nykomponerade kedjan med Ryno och Nygård väldigt bra."

Andra perioden
Färjestad blir stelare under andra perioden, skridskoåkningen lyser lite med sin frånvaro och Svensson får stå för grymma räddningar under perioden. Rent skottstatistiskt så står det 12-4 i skott efter andra perioden. Däremot föll inga mål.

Erixon säger efter perioden: "De gör de svårt för oss och spelar samtidigt enklare spel än vad vi gör det. Vi måste spela som dem om vi ska ro hem detta. Nu får vi kräma ut mer i benen i tredje."

Pennerborn säger: Första var helt okej period. Men vi blev mycket omständigare i andra, sedan är Svensson en grym målvakt även om statistik kan vara lite missvisande. Men vi har ju plockat in Svensson för att spela så här."

Tredje perioden
Det är Timrå som ligger på inledningsvis men sedan får Färjestad ett massivt tryck utan att få in pucken. Ryno drabbas av en utvisning för en slashing och då börjar Timrå trycka på men Svensson står pall. 

Kinnvall är bland annat riktigt nära då han prickar ribban. Något senare blir även Wikstrand utvisad och då dröjer det inte länge innan pucken rasslar till bakom Svensson. Målet kommer eftter dryga åtta minuters spel och trots att Färjestad ligger på för en kvittering så rinner tiden ut och inget mer mål faller. Färjestad plockar målvakten och är ytterst nära men matchen slutar 1-0 till Timrå med Sebastian Collberg som målgörare. 

Bråk uppstår med flera utvisningar vid slutet av matchen där bland annat Zetterlund och Gallo får sätta sig på botbänken. Publiksiffra: 3852.
 
 
 
Övriga resultat:
Luleå - Skellefteå 3-5
Brynäs - Växjö 1-4
Djurgården - Mora 4-1
Örebro - Linköping 3-2 ot.
Rögle - Frölunda 1-2 ot.
Timrå - Färjestad 1-0
Hv71 - Malmö 0-1
 
Tabelläge:
 

Tack för ordet.
 
Källa: Cmore.se och www.shl.se