En klassvärvning av Färjestad

Äntligen kan fansen börja dra på smilbanden igen.. under lång tid har kritiken funnits där men nu så äntligen kan fansen känna sig trygga med Peter Jakobsson. Genom denna klassvärvning av Färjestad. Ville Leskinen kommer att tillföra en hel del spets till laget särskilt då FBK tappat flera tongivande lirare så som Jesse Virtanen och Joakim Nygård.
 
Färjestad tappade två av sina mest poängstarkaste spelare inför säsongen. En till KHL och den andra till NHL. Joakim Nygård bidrog med både speed och poäng under säsongen, Virtanen var en annan som från backposition gjorde ett grymt jobb och även han öste in poäng. Nu när båda lämnade Färjestad skapades ett stort tomrum som måste fyllas med något. En av dessa som garanterat kommer att göra det jobbet är Ville Leskinen som lämnar Finska ligan för spel i SHL och Färjestad. Ett tvåårigt rakt kontakt där Leskinen kommer att göra stor nytta för laget.
 
Det ryktas dessutom att Mozic kan ansluta och då har tomrummet blivit nästintill fylld. Ansluter Almquist och kanske en center till då är värvningen klar. För fansens del blev denna väntan något positivt helt klart. Att Färjestad har jagat honom under en längre tid går inte att slå bort. En nöjd Peter Jakobsson som nu kan glädjas åt att en spelare väljer SHL framför både NHL och KHL.
 
Färjestad lär ha haft hård och tuff konkurrens från både SHL och andra lag utanför Sverige. Dessutom har flera av spelarna som man värvade eller önskade ha kvar till kommande säsong valt att stanna. De som lämnade är Mikael Wikstrand, Nygård och Virtanen. Samtliga tongivande spelare. Men de var inte de enda, NHL äventyren hägrade för de yngre generationerna så som Oskar Steen, Fabian Zetterlund och Adam Werner m.fl.
 
Färjestad såg ut som ett läckande såll fram til att Linus Johansson, Jesper Olofsson och Michael Lindqvist meddelade att de tänkte stanna och lira med laget. Nu ser Färjestad ut åtminstone på papperet som ett lag att räkna med. Ansluter Vojtech Mozik dessutom så känns laget som ett sådant som kan gå riktigt långt även den kommande säsongen. Till Final? Absolut.
 
Så här säger Peter Jakobsson angående nyförvärvet:
"Vi vet att Ville haft ett flertal anbud från andra klubbar i olika ligor. Där för känns det lite extra kul att han väljer att komma till Färjestad. Han gjorde 57 poäng i Kärpät i finska ligan förra säsongen så det är ingen tvekan om att han vet var målet finns."
 
Ville själv säger följande:
"Det blir första gången jag spelar utanför Finland och efter det jag hört om klubben så kommer jag till ett väldigt bra ställe. Jag gillar att skjuta mycket och jag kommer till Färjestad för att göra mycket poäng. Även om jag gillar att vara i den offensiva delen av banan så är jag ändå ganska bra även defensivt. Det ska bli kul att få spela i ett lag med en såpass vass offensiv."

Kontraktet är skrivet på två raka år.

Tack för ordet.
 
Källor: www.farjestadbk.se, mrmadhawk.se, eliteprospects.com, aftonbladet, expressen och vf.se