Nyheter inom hockeyn

Färjestad lyckades inte värva Jonathan Dahlén. Nu ökar därför Per Åslunds chanser att få igenom ett kontrakt. Peter Jakobsson erkänner detta i media att Per Åslunds chanser ökar kraftigt då Dahlén meddelade sitt beslut.

Det var under veckan som Jonathan Dahlén meddelade genom tränaren att han stannar ett år till i Timrå som gör att Peter Jakobsson ser ljusningen för Per Åslund. Jakobsson erkände detta i media under dagen. Peter meddelade om de hade fått Dahléns signatur så hade också han varit den sista forward inför starten som blivit signad. Nu när Dahlén meddelade att han blir kvar i Timrå förändrats läget ordentligt och Per Åslund verkar vara huvudspåret för Peter. Däremot så verkar det fortfarande handla om en löneförhandling mellan parterna där Färjestad sänkt sin budget för löner mot spelare, något som alltså Per Åslund inte riktigt har godkänt. Vi kan alltså räkna med att Färjestad tar nya tag kring Åslund efter Dahléns nej.
 
Färjestad har fortsatt samtal med Virtanen och Jesse väntar fortfarande på ytterligare några klubbar innan han tar något beslut. Färjestad är givet första val om han kommer tillbaka till SHL och Sverige. Det slår han fast och är tydlig med. För närvarande tränar han i Finland och de bud som han har fått hittintills har inte varit tillräckligt intressanta. Därför väntar han och ser om det blir någon förändring. Men enligt media så kommer det inte dröja särskilt länge innan han fattar sitt beslut. Peter själv menar att beslutet inte längre ligger hos Färjestad utan Tegnell och Virtanen. Enligt Peter Jakobsson så menar han att Corona problemet är det som avgör om de kan värva spelare eller inte och om de får ett nej från Virtanen så är det stor chans att den trupp som nu finns på papperet är just den trupp som kommer att starta nästa säsong i SHL. Egentligen är det bara ett enda undantag och det är om Per Åslund skriver på för Färjestad och de kommer överens.
 
Samtidigt kan det också meddelas att Michael Lindqvist mår bättre nu och han kommer troligtvis att spela första matchen om inte något speciellt inträffar. Han har meddelat att han har blivit bättre och tillfrisknat snabbare än vad han förväntade.
 
Färjestad har redan börjat träna på is men Michael Lindqvist var inte en av dem som var där. Men han har tidigare testat på isen och längtar redan till att pucken ska släppas.
 
Då det gäller isen så har Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch gått ut med att SHL borde minska måtten på isen. Han anser att flera andra klubbar i Europa redan har minskat måtten och att Sverige borde följa efter. Detta skulle bli en lättare övergång för spelarna till NHL och AHL menar han samtidigt som han poängterar att det skulle bli roligare hockey.
 
Tack för ordet.