Linköping straffade Färjestad efter målkalas

Ingen hade riktigt trott att det skulle bli ett målkalas eller? Inte heller att Luciano Aquino skulle plötsligt packa väskan och lämna laget. Nja, Färjestad var troligtvis inte riktigt nöjda med Luciano man hade högre förväntningar. Bara ett par timmar före matchen så kom pressmeddelandet om att Luciano lämnar Färjestad. Det diskuterades flitigt på VFs bloggen idag om varför han nu försvinner.

Man konstaterade helt enkelt att Färjestad är i beredskap att plocka in en ny spelare och att Aquino nu inte var rätt spelare för Färjestad. Man gav givetvis också en känga åt Scouterna som inte riktigt har gjort ett bra jobb då det gällde att leta efter bra spelare.

Men trots manfallet då det gällde forwards valde man att plocka in två juniorer för att spela mot Linköping. Något som redan efter första perioden kändes som dumdristig idé. Färjestad låg under med 1-3 redan efter första och risken var att man skulle åter få uppleva en liknande förlust som man brändes av sedan den senaste då man förlorade med 6-1. Nåja i Andra slog man till hårt från Färjestads sida och gjorde både 3-2 och 3-3. Men det var ändå Linköping som gjorde 4-3. En intressant aspekt är att Rajala nu har spräckt sin nolla och gjord sitt första mål i SHL för Färjestads räkning.

I tredje gjordes det både 4-4, 4-5 och 5-5 innan man gick till förlängning. Men inga mål gjordes och på straffarna blev Vrana i Linköping matchhjälte då Linköping gjorde 5-6.

Min frågan är efter matchen om man ska plocka bort PW för att ersätta honom med Alexander Salak eller om man plockar in en ny forward för man lär knappast köra med bara juniorer utan letar efter en sniper till. Har man redan nu fört samtal med några spelare? Har man gjort loss pengar för att plocka in Salak? För Pogge lär man knappast byta ut och om man inte plockar målvakt så lär man investera åtminstone i en ny forward som kan producera.