Spelschema och publikdiskussioner

Spelschemat får Färjestad att jubla och samtidigt berättar Kemi om varför de inte har släppt några fiktiva biljetter för nästa säsong.

Färjestad inleder säsongen borta mot Luleå lördagen den 19 september. Det som dessutom står klart är att de också kommer innan någon hemmapremiär i Karlstad kan äga rum, att lira mot Växjö. Sedan i hemma premiären ställs Färjestad emot Brynäs den 26 september. 

"Hela spelschemat är förskjutet ett par veckor jämfört med förra säsongen. Det kommer bli svårare att göra det säsongen 2021/2022 då det både är OS-år och Frölunda ska spela Spengler Cup men i år funkade det." Meddelade Johan Kemi.

Varför det blir sådana här förändringar i spelschemat beror främst på att gruppspelsmatcherna i CHL måste spelas och de får heller inte spelas för tidigt. Men det är inte endast orsaken till spelschemat.

"Vi har andra åtaganden i arenan då. Vårt önskemål är att spela den första CHL-matchen hemma torsdagen den 10:e september. Men spelschemat där bestäms i slutet av maj."Meddelade Johan Kemi.

CHL kommer inte innebära några större förändringar för övrigt enligt uppgifter. De två sista CHL omgångarna kommer att spels precis som vanligt i mitten och i slutet av Oktober.

Färjestad är däremot mycket glada över spelschemat angående SHL.

"Man vill alltid ha mer men vi ser många datum där vi tror att det kommer vara bra förutsättningar för att få till bra matcher arrangemangs- och inramningsmässigt." Säger Kemi.

Det som är klart är att 26 hemmamatcher är utspridda på elva lördagar och nio torsdagar. Men det är inte allt fyra matcher hamnar på tisdagar och en på en onsdag samt en på en söndag. Det finns också dubbelmöte mot både Frölunda och Djurgården inplanerade.

"Dessutom har vi två hemmamatcher i mellandagarna där matchen på annandagen mot Brynäs kommer vara vår halsduksmatch. Något annat vi jobbat aktivt för är att få fler hemmamatcher på lov och nu har vi en på höstlovet, tre på jullovet och en på sportlovet. Viktiga matcher för oss för att kunna nå framför allt den yngre målgruppen." Säger Kemi til media.

Det finns en stor fördel och det visas kommande säsong, bland annat är schemat mer jämnfördelat till skillnad från förra säsongen. Inte minst märks detta då det gäller att december var mycket spel borta och att januari förra säsongen var fler hemmamatcher inplanerat. Nu så är det mer utspritt och jämnare fördelat per månad.

"Vi har lobbat stenhårt för ett annat tänk kring spelschemat och till den säsongen kommer det bli en blandning av det gamla tänket och den process vi i Färjestad förespråkar. Det ska bli spännande att se hur det kan bli."

Färjestad tycker det är dessutom viktigt med spel i mellandagarna mellan jul och nyår.

"I NHL spelar alla lag då och våra fans vill ha matcher i mellandagarna. Dessutom skulle vi vilja se fler matcher där man möter samma lag kanske två dagar i rad eller har hemmamatch två dagar i rad." Säger Kemi.

Det intressanta kan bli den 21-22 november då Färjestad spelar båda dagarna. Deras motståndare är Hv71 och sedan Luleå.

"Såna helger ger våra fans som bor långt bort möjligheten att kunna åka hit och få se två matcher i stället för en." Säger en nöjd Kemi.

När det gäller biljetter så har Färjestad inte valt att sälja fiktiva sådana för att de tycker inte detta är korrekt att göra. Istället har de satsat på en medlemskampanj som har gjort succé.
"Gensvaret har varit enormt, det värmer oss mycket och vi kände i stället att det finaste som vi kan erbjuda våra anhängare är att bli medlem i den här vackra föreningen, Färjestad BK. Vi har länge pratat om att se över våra medlemmar och allt det där och jag tycker att om vi har 7 550 i publiksnitt så vore det helt fantastiskt om vi kunde ha motsvarande i antal medlemmar i en framtida värld." säger Johan Kemi.

Det kommer att finnas en hel del förändringar i medlemskapet enligt Kemi som fortsätter:
"Bland annat kommer vi göra en variant med GM Peter Jakobsson som varje vecka från och med augusti kommer med lite inside information gällande A-laget, eventuella spelarförstärkningar och hans tankar kring veckan som gått. I det utkastet kommer det säkert finnas nyheter som media inte hunnit luska upp. Sedan kommer vi, med tanke på det enorma publiktryck vi haft de senaste åren, ha möjlighet att släppa förhandssläpp till stormatcherna och konserter."


Tack för ordet.

 

Källor: www.vf.se



" Säger Kemi till media.