Johan Mattsson, kan bli ett grymt nyförvärv

Målvakten den 19 åriga Johan Mattsson kan komma att bli Färjestad bks stjärnskott nummer ett. J20 har utformats men saknar fortfarande en grym keeper. Då verkar man ha funnit honom och Granqvist är helförtjust. 19 åriga Johan Mattsson kan komma att hamna just i FBK organisationen kommande säsong då han redan nu har deklarerat att han inte tänker stanna i SSK. Den 97% målvakten tycks vara ett intressant objekt för fler lag som söker efter en bra målvakt. Johan Gustafsson drog ju till Luleå och nu så måste Färjestad hitta en ersättare till honom. Andro Michel har ju också gått över till Örebro och då klart att Färjestad gärna plockar in en ny målvakt som ska formas i Granqvist verkstad. Jag tror givetvis också på att Mattsson kan komma att bli en målvakt som man plockar in lite då och då under den kommande säsongen och om han skriver på för FBK så kan vi också räkna med att han i sin tur faktiskt blir målvaktspar med antingen Pettersson-Wentzel eller Nihlstorp som kankse kritar på för ett år till. Rykten har visserligen sagt mig att Nihlstorp har hemlängtan och vill helst tillbaka till Malmö Redhawks. Om Malmö avancerar så finns det ju stor chans att Malmö plockar tillbaka honom för att han ska vakta kassen i Malmö. Frågan lyder om Malmö plockar honom oavsett hur det går efter nästa säsong. Sedan kanske FBK borde också kolla in en 22 åring från Danmark, det ryktas ju om att han är på väg till Malmö eller åtminstone till Sverige trots att spelaren har ett år kvar på kontraktet. Jag pratar om den 22 åriga forwarden Lasse Lassen. Rykten talar om att både Malmö och Borås slåss om forwarden men jag undrar om inte fler kanske är intresserade av dansken som har gjort 31 poäng senaste säsongen och gjort 41 poäng säsongen före dess för Aab.

Fredrik Pettersson-Wentzel förresten har bara skrivit på för ett enda år vilket finns en stor chans om han storspelar i FBK att han försvinner redan till våren till NHL. Då kan Mattsson bli en andre målvakt. Frågan är om Jonas Gustavsson kanske funderar på att göra en hemvändande sväng efter nästa säsong. Det vet vi ju inte. Men om FBK skulle missa guldet denna säsong som kommer så finns det kanske stor chans att man gör allt för att vinna guldet nästa säsongen efter detta och då kan ju Jonas Gustavsson kanske komma att bli aktuell för FBK tillsammans med Johan Mattsson och varför inte? Fabian Brunnström som gör comeback till laget? Hade varit ett grymt lag då i sådana fall om det sker.

Det enda som är lite sorgligt kan kanske vara att Martin Sevc då inte spelar för FBK så det kan ju faktiskt bli ett guld år nästa säsong med. Allt beror på vilken spelare man plockar in vilket tar Dick Axelssons plats.

Har ju ännu inte hört något på den fronten så vi avvaktar....