Timrå räknar bort Haukeland

 
Det fanns en viss glimt hopp i Norbergs planering nästa säsong angående Henrik Haukeland men den släktes nyligen.

Enligt nya uppgifter skrev Henrik Haukeland i dagarna på ett kontrakt med TPS och därmed försvinner målvakten till den Finska ligan. Nordberg bekräftade nyheten och att målvakten har beslutat sig för att fullfölja dealen med TPS Åbo till nästa säsong.
"Det är lite trist, vi hade gärna velat behålla honom." Sade Kent Norberg när jag talade med honom senast.

Med utgångs punkt på att Haukeland nu försvinner till TPS Åbo så ökar chansen till att antingen Stefan Stéen eller Lars Haugen ansluter till den nya klubben Timrå. Jag tror däremot inte att båda gör det, orsaken främst är att de redan har en målvakt som borde få förlängt som back up till en första målvakt. Målvakten Victor Brattström.

Jag tror att det är en stor möjlighet att Lars Haugen hamnar i Timrå ik till nästa säsong. Han har ju varit Färjestads första keeper under flera år nu och har säkert inte särskilt stor lust att agera båsdörröppnare för någon annan.

Timrå satsar nu mer på allsvenska spelare och enligt uppgifter från flera håll ansluter bland annat Söderberg som tidigare spelat i Pantern.

För övrigt har Timrå endast fyra spelare under kontrakt över nästa säsong: Marcus Hardegård, Filip Hållander, Jacob Olofsson och Lukas Engqvist.

En yttterligare spelare som är på väg in är Albin Carlsson från Almtuna.

Samtidigt kan meddelas att Sebastian Erixon är het på Timrås radar även om han har ett kontrakt med Färjestad. Här får Färjestad lite problem för om Timrå stannar i SHL även under nästa säsong kan alltså Timrå lyckas med att värva till sig den ettrige backen. Spelare som också då kan hamna i Timrå är till exempel Anton Lander, Lindbäck och Magnus Päärjärvi.

Timrå kan samtidigt troligtvis tänka sig värva Magnus bror Björn Svensson för att göra det intressantare för Magnus att återvända till SHL och Timrå.

Även om Anders Karlsson "Ante" har valt att förlänga med Färjestad ytterligare ett år till så finns det risk att Ante väljer nästa säsong att röra på sig och då till Timrå. Ur min perspektiv kommer Timrå vilja ha etablerade tränare som har erfarenheter från SHL något som de då kan få i Ante. Sedan handlar det mycket om vad Anders Karlsson själv känner givetvis. Han kan också välja att stanna men det klart skulle Timrå söka efter en huvudtränare så finns det självklart något som kan få honom att återvända.
 
Detta är givetvis rena spekulationer men jag skulle inte bli förvånad om Sebbe får erbjudande från Timrå nästa säsong att göra en flytt. Så den kommande säsongen kan vara den sista för Sebastian Erixon i Färjestad.
 
Tack för ordet.