Rydahl nätade i målsnål tillställning

Det var en mycket målsnål tillställning som erbjöds för dryga 6000 åskådade under Torsdagkvällen. Färjestad var det lag som gick segrande ut ur bataljen och besegrade Luleå med 1-0 (1-0, 0-0, 0-0). Gustav Rydahl var den ende som nätade även om det var nära att fler hamnade i målprotokollet.
 
En stor hjälte var Svensson som motade 27 skott under kvällen, många andra bidrog till segern genom sitt kompakta försvarsspel det till trots att många backar saknades inför kvällens drabbning.

Svensson själv fortsatte att vara ödmjuk och sade i slutet av matchen följande:
"Vi är många som krigar där ute, och vi gör verkligen en krigarinsats i kväll. Alla gör bra ifrån sig, skönt med en seger och tre poäng. Vi har styrkan och ligger i skottet för motståndarna hela tiden men att vi nu toppar tabellen är inte det viktigaste, gör vi det efter 52 omgångar då är det däremot relevant."
 
Lindqvist inför matchen säger följande: "Jag känner mig helt okej och laget har blivit mycket bättre. Känner att vi kommer in i det mer och mer nu precis som jag själv gör. Nu gäller det bara att inte tapa fokuset eller pucken under matchen. Det kommer att bli en spännande och tight match i kväll."
 
Johan Pennerborn säger följande:
"Det gäller att vi har bra värderingar ute på isen, att grabbarna har bra avvägningar för när de ska gå och inte tappa skärpan. Tycker vi har ett bra boxplay men vi måste vara striktare i defensiven, då vi slarvar en del men det är något som vi jobbar med hela tiden."
 
 
 
 
Första perioden
Lagen spelade båda mycket tillknäppt och trevande. Chanserna kom till trots inte minst genom Robin Press som prickade ribban efter bara någon minut. Sedan var de Styrman från Luleå som försökte tränga sig på borta vid Svensson men Fbk keepern stoppade pucken, något som han visade sig göra under hela kvällen. Jack Connolly tvingades lämna isen efter att ha fått en skridsko i ansiktet då en Färjestadspelare föll framlänges. Han gick till omklädningsrummet för att sy ett par stygn i läppen. Efter halva första perioden stod det 4-2 i skott till Färjestads favör. Svensson spelade stabilt i kassen och efter 12 minuter så såg Rydahl till att ge Färjestad det enda målet. Jesper Olofsson drog en passning från ena sidan av motståndarnas zon till andra och snappades upp av Westin som sköt mot mål. Rydahl lyckades få med sig pucken på skridskon och lade snyggt in den bakom en överraskad Luleåmålvakt. 
 
Luleå började sedan pressa på mot Färjestad men de lyckades inte få in någon puck bakom Svensson.
 
Gustav Rydahl sade efter perioden: "Bra mål som vi fick där, såg Jens vid bortre och jag tror nog jag hade mer tur än skicklighet där. Kul att den gick in. Tycker vi kontrollerar händelserna ganska bra. Men vi får inte slappna av nu för det är 40 minuter kvar. Fortsätter vi spela så här så slutar nog kvällen bra för oss."
 
Andra perioden
Jakobsson och Zetterlund inledde riktigt bra i andra perioden och hade båda fina möjligheter att utöka. Sedan började Luleå pressa på och ett kvitteringsmål hängde i luften. Färjestad slarvade en del men Svensson i kassen redde ut trycket. Bland annat var Styrman riktigt nära att få in pucken men Svensson gjorde sig riktigt stor och kastade sig över pucken.
 
Westin säger efter perioden: "Första var riktigt bra från vår sida men det blev tuffare i andra. Nu måste vi ta tillbaka kommandot i matchen och steppa upp i tredje. Kul att jag får spela mycket nu när det saknas folk. Tror jag är uppe i femton minuter lite drygt. Roligt och det är ju vid sådana här tillfällen det behövs då vi är ont om folk."
 
Pennerborn säger till Cmore: "Det är verkligen en tight match och mycket ställningskrig där ute. Jag har tryckt på att vi ska fortsätta att göra vårt bästa, stå upp för värderingarna och stå upp för varandra om det krävs. Nu kör vi i tredje."
 
Tredje perioden
Luleå trycker på än mer under sista perioden. Även om det främst fortsätter att vara ett ställningskrig lagen emellan. Linus Johansson får sätta sig efter dryga tre minuters spel i tredje på botbänken för en holding. Luleå får därmed möjlighet att kvittera men Färjestad håller undan och det står fortfarande 1-0 till Karlstadlaget efter fem minuters spel. Spelet rullar vidare och då det återstår lite drygt två minuter kvar av perioden plockar Luleå målvakten. Trycket ökar markant på Svensson men han håller nollan och Färjestad vinner med 1-0. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Källor: stats.swehockey.se, www.shl.se, cmore.se
 
Tack för ordet.