Färjestad erbjuder Åslund och Lilliz nya kontrakt

Färjestad agerar och erbjuder förlängning till Åslund och Lilliz men kanske inte riktigt på ett positivt sätt, enligt agenten till Åslund och Lilliz så gäller i det nya kontraktet en sänkt lön.

Frågan är om Åslund och Marcus Lilliz Nilsson stannar i Färjestad efter denna signal. Varför har de inte nappat på kontraktet? Därför just att det handlar om en försämring för båda spelarna. Vad händer om Mora ik eller någon annan klubb erbjuder ett bättre kontrakt?

Förstår faktiskt inte alls hur Peter Jacobsson tänker här. Handlar det om rent ekonomiska bekymmer? Knappast. Enligt källor jag har hört ifrån så handlar det nog om att Färjestad vill plocka in ett riktigt stjärnskott men samtidigt inte öka budgeten för spelarna i samma stora mått. Med andra ord ett litet rävspel från Färjestads sida.

Någon kanske menar att Åslund och Marcus Nilsson inte alls har presterat på topp i säsongen som bidragit till detta. Knappast. Per Åslund har knappt varit borta från vare sig träningar, matcher eller något som FBK har hittat på. Nilsson har spelat stabilt, så nej det argumentet köper jag inte. Problemet är att om Färjestad sänker lönen för två kärnspelare vad ger det för signaler till de som fortfarande inte har kommit till förhandlingsbordet med Färjestad?

Att spelare som har presterat riktigt bra är inte värda den lön som de spelar för nu? Jag vet inte, men jag tycker att Färjestad borde erbjuda spelarna samma lön och en förlängning med två år till båda. Åslund lär knappast lämna Färjestad för andra alternativ och jag tvivlar på att Lilliz också gör det. Färjestad och Peter Jacobsson skulle ju tänka långsiktigt och då är det viktigt att behålla sådana spelare som dessa i grundstommen. Vad händer om dessa två väljer att lämna? Särskilt om det kommer erbjudanden som är grymt mycket bättre än Färjestads?

Vi får hoppas på att detta är bara en inledning till förhandlingarna och att slutdelen blir bättre än så här.

Tack för ordet.