Mora straffade Färjestad

Det blev både övertid och straffar under Torsdagen avgörande och det var Färjestad som kom ut starkast men ineffektiviteten bidrog till att Färjestad inte lyckades plocka med sig mer än ett poäng hem till Karlstad. Första perioden låg Färjestad som ett stort skynke över arenan men vad hjälpte det? Färjestad fick ingen utdelning det trots flera möjligheter medan Mora spelare satt i utvisningsbåset. Andra perioden började som den första men det var Mora som tog ledningen efter dryga fyra minuters spel. 1-0 genom Spencer Abbott. Färjestad kvitterade endast 30 sekunder senare genom Linus Johansson. Matchen gick till slut till både förlängning och straffläggning där Mora drog det längsta stråt och Haga var den som satte spiken i kistan och enda straffen. Matchen slutade 4-3 str. (0-0, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0).

Pennerborn sade inledningen av matchen och mötet med Mora ik: "Vi red nog på för höga hästar direkt efter segern mot Hv71 i början. Mot Linköping visade gubbarna senast att vi kan vinna och vad vi behöver göra för att ta både kommandot och segern. Optimalt är att vi nu fortsätter på samma sätt även i kväll. Vi behöver till och med steppa upp ytterligare om det ska bli seger. Jag tror att tiden talar för oss just nu."

Wikstrand är glad över att ha fått axla ansvaret som kapten i Färjestad han säger följande till Cmore:
"Absolut så är det, det är vekligen en ära för mig men det kommer inte att påverka mig och mitt spel särskilt mycket. Visserligen är det en ära att ens få en förfrågan om att få bli kapten men som sagt var det påverkar inte mig mer än något annat. Jag tyckte vi inledde riktigt bra av säsongen särskilt mot Hv71, däremot så låste det sig för oss omgående efter det. Vi hamnade i en svacka helt enkelt och försökte att ta oss ut igen. Men senast visade vi faktiskt att vi kan vinna matcher både för varandra och fansen. Vi är på rätt väg och vi visade vad vi kunde göra och vad vi är bra på. Nu gäller det att fortsätta på den vägen."

Färjestad saknar dessutom Markus Svensson något som enligt mig visade sig skulle påverka en del under kvällens möte. En annan som behövdes för att egentligen ta samtliga poäng var Johan Ryno. Nu var det så att Werner inte gjorde någon dålig match men Färjestad hade nog behövt både Svensson och Ryno i kvällens match för att få med sig samtliga poäng. Motståndanas målvakt i Mora var Wallin och han visade sig skulle bli som ett spöke för Färjestad redan i första perioden men också i samtliga perioder och under straffläggningen.

Redan från start så var Viksten ytterst nära att göra 1-0 till Färjestad men Wallin stod emot både pressen och skottet. Färjestad parkerade vid flera tillfällen i Moras försvars zon och det såg ut som om Färjestad skulle skölja över Dalarnas lag totalt. Nygård hade flera bud och så även Wikstrand. Zetterlund var dessutom riktigt het på gröten vid flera tillfällen. Då Mora fick chansen var det just främst genom Gordon som hade möjligheten. Men Werner stod emot ordentligt trycket och så även emot Spencer Abbott. Den sistnämnde drabbades dessutom av periodens första utvisning. Nygård höll sig i framkant under PP och hade flera farliga skott emot kassen. Wallin klarade däremot upp allting. Sedan blev det Bromés tur att sätta sig på botbänken för en tripping något som flera reagerade över eftersom Färjestadspelare trippade en annan spelare precis innan utan att det blev något utav detta då. Åslund däremot fick sätta sig på botbänken efter knappt en minut av utvisningen för en interference. Då hade det gått 11 minuter av spelet. Werner räddade Färjestad ett antal gånger på grund av Moras tryck och perioden slutade 0-0 dock med fler skott på mål från Färjestads sida. Mora hade då endast 5 skott på mål medan Färjestad hade 19!

Pennerborn var ganska nöjd efter första perioden, "Vi gör det bra i 20 minuter, en bra borta period från vår sida så det kan bli bra i kväll, dock vill jag nog se lite mer fysisk glöd i närkamperna. Annars riktigt bra."

Linus Johansson sade följande: "Första är riktigt bra från vår sida, vi har tagit kommandot i matchen och det är bara att fortsätta så ska nog ett par puckar trilla in. Fast jag saknar fortfarande lite det som vi har pratat om tidigare, att få in puckarna i PP."
Kommentatoren påpekade för Linus att enligt statistiken så är sju poäng gjorda och Linus Svarade,
"Har jag gjort sju poäng eller har laget bara gjort det? Ja jag vet att jag har varit riktigt bra denna säsong, nej haha, det har gått ned en hel del precis som hela laget. Klart att jag vill att det ska gå bättre för både min del men också laget så där har vi nog lite att arbeta på. Tur är att säsongen är lång. Det är ju lite speciellt att vara här ikväll, har ju spelat här tidigare även om det var under en kortare tid. Jag får göra sju poäng till under andra perioden. Haha!"

Nygård rivstartar redan omgående med ett rappt skott men Wallin räddar. Därefter är det Abbott som kommer med fart och utmanar Werner, Fbk målvakten räddar och spelet börjar svajja fram och tillbaka mellan båda zonerna. Linus Johansson är ytterst nära bland annat. Jessie Virtanen drabbas sedan av en utvisning och Mora sätter nu tryck på Färjestad. Då har det gått 12 minuter in i andra perioden. Det återstår fem minuter då Spencer Abbott spräcker målnollan och gör dessutom sitt första mål i Mora dressen. 1-0. Färjestad tar då inte mer än 37 sekunder på sig att kvittera genom just Linus Johansson.

Med bara två minuter kvar av perioden är det däremot Mora som sätter sig på förarsätet på nytt denna gång genom Robin Johansson som ger Mora ledningen på nytt. Färjestad sätter då upp spelet högre upp och är inte långt ifrån att kvitter än en gång. Men tiden rinner ut och perioden slutar 2-1 till hemmalaget. Werner spelade ändå till trots stabilt och stod även pall för Bromé som fick ett straffslag. Innan 1-0 kom genom Spencer Abbott.

Joakim Nygård får först höra att han heter Linus Johansson då Cmore vill intervjua honom. Han flinar och säger att han heter Joakim och inte Linus. Joakim säger däremot följande: "Första var riktigt bra och andra började vi bra men sedan kom Mora in i det i slutet av perioden. Vi måste komma in bättre på mål i tredje och göra mål för att ta oss in i matchen och vinna den."

Viksten är den som är ytterst nära att kvittera omgående men Wallin räddar och istället efter tre minuters spel är det Mora som gör 3-1 genom Haga. Viksten fick dessutom ett straffslag men Wallin räddade och Färjestad fick vänta ytterligare en stund innan de kunde reducera genom Joakim Nygård som då efter 10 minuter hittar maskorna bakom Wallin. Bara två minuter senare är det Oscar Steen som kvitterar efter ett ordentligt tryck från Färjestads sida. Med endast 1 minut och några sekunder kvar tar Färjestad timeout för att vila spelarna inför det som ska komma skall. Dessutom diskuterades en hel del taktik men matchen går till förlängning.

Förlängning
Färjestad är det lag som är närmast att ta hem två poäng. Nygård kommer ensam fri mot Wallin men bränner skottet. Bailey får sedan vittring och försöker överlista Werner men några mål i övertid kommer inte. Matchen går till straffslag.

Straffar
Åslund är först ut med straff men Wallin gör sig stor och inget mål. Därefter är det Keränen som missar, Olofsson får inte heller in pucken bakom Wallin. Istället blir det Haga som sätter in den enda pucken i mål under straffläggningen då Viksten som är sist ut bränner möjligheten. Därmed tar Mora ytterligare en seger och Färjestad vinnarspår kom av sig något. Nästa match spelas i Karlstad mot Frölunda kl. 18.00 på Lördag.

Matchen slutade alltså 4-3 str. och en ny match på Lördag i Löfbergs arena väntar.