Press på Rögle innebar seger

 
Det var Robin Press som imponerade stort med sina två pärlor men det fanns flera stjärnskott. Både Adam Werner och Linus Johansson spelade tryggt och säkert var ettriga var och en på sin kant. Robin Press hade ett mycket hårt skott och fick sedan ta emot mycket beröm från både tränare och medspelare. Steen fortsatte att imponera med sin spelstil och även Alexander Johansson såg till att hamna i poängprotokollet. Rögle var svåra och mycket obehagliga at möta, det mäktes men till slut kunde Färjestad bryta ned dem och ta hem segern. Färjestad vann till slut med 5-2 (2-1,2-1,1-0).
 
Linus Johansson intervjuades inledningsvis innan matchen skulle starta och han pekade på flera saker som laget måste tänka på för att kunna ro hem en seger under kvällen. Den främsta var att de måste ha rätt instälnig och samtidigt inte ge upp. 
"Det är viktigt att fortsätta med vårt arbete och inte ge upp med det vi håller på med. Jag tycker vi har kommit en bra bit på väg och det märktes redan tidigare då vi spelade mot övriga lag efter Linköpingsmatchen att vi har allting i oss .Bara att fortsätta att köra." Sade Linus till Cmore. 

Pennerborn höl med och sade samtidigt att då det gällde Werner så var det ändå meningen att han skulle stå under kvällen även om Svensson inte kunde komma till spel.
"Det är en sprakande målvakt som har en grym energi och han vill konkurrera på riktigt."Sade Johan till Cmore.
 
 
 
 
 
 
 
 

Första perioden
Rögle inledde starkast direkt från nedsläpp. 0-1 kom också efter dryga 6 minuters spel. Zaar rakade in pucken bakom Werner och skottet såg inte helt otagbart. Färjestad reperarerade ändå skadan ganska omgående då Bibic hamnade i utvisningsbåset. Press var inte långt borta och prickade ramen men så var det Joakim Nygård som överlistade Justin Pogge i mål. Efter en grötig situation som till och med tvingade domarna att ringa på målet lyckades pucken prickas in av Joakim Nygård. Rögle var inte nöjda med målet eftersom de menade att det fanns spelare i målgården. Målet godkändes ändå av domarna efter videogranskning och det var kvitterat.
Då hade Färjestad dessutom tagit ledningen i skott på mål med 5-2.

Färjestad fick genom målet medvind och såg med bara minuter kvar av första perioden till att utöka till 2-1 genom Jens Westin. Här fick Linus Johansson en assistpoäng och Virtanan fick sin andra assistpoäng för kvällen. Vid det första målet fick även Press en assistpoäng. Fler mål föll inte under första perioden och lagen gick till pausvila med 2-1 på tavlan.
 
Joakim Nygård var ganska nöjd även om han hade önskat ett bättre spel.
"De första tio var vi mycket sämre men vi tog igen detta under de tio senare minutrarna. Vi måste vara bättre beredda på deras snabba spelvändningarna. Vi tappar både puck och spel när vi inte är beredda. Vi måste ha överansträngt oss under de första minutern för det var en hel del slarv."

Andra perioden
Färjestad spelade betydligt bättre under andra även om det var Rögle som gjorde första målet under den perioden och det gjorde man i PP. Trycket från Rögle var betydligt hårdare än under första och det tog fem minuter innan Bristedt hittade målmaskorna bakom Werner. Bara tre minuter senare åkte Rögle på en utvisning och då återigen såg Färjestad till att ta kommandot: Nu började Robin Press även göra mål i PP. Spelet i numrärt överläge varade endast sex sekunder innan Robin Press prickade in 3-2 till hemmalaget.
 
Rögle skruvade upp tonen efter målet och försökte kvittera på nytt, det innebar också att de fick med sig en utvisning och denna gång var det Mikael Wikstrand som fick sätta sig på botbänken för en cross checking. Då hade det ungefär gått halva tiden av matchen. Däremot lyckades inte Rögle etablera något större tryck och kommentatorn sade att detta var det sämsta pp han hade sett i matchen. Robin Press behövde däremot inte särskilt lång tid på sig efter att Färjestad klarat ut boxplay innan han skickade in ytterligare en pärla bakom Pogge. Matchuret stannade på dryga 12 minuter då Färjestad utökade genom Robin Press till 4-2. Även här fick Linus Johansson en assistpoäng.

Färjestad spelade av perioden på ett bra sätt och satte högt tryck på motståndarna. Färjestad gick till pausvila på just 4-2 resultatet.
 
Robin Press var inte supernöjd ändå vid intervjun.
"Det är upp och ned för oss, ibland gör vi det riktigt bra och ibland upplever jag inte att det kuggar i. Skönt ändå att det lossnade för mig i PP och i målprotokollet. Det var ett grymt bra tek och en bra passning som gjorde att pucken gick in. Sedan var det också bra trafik framför mål enligt mig. Vi får däremot inte släppa på gasen det är något som vi måste göra något åt."
 
Totalt inför tredje perioden stod det 23-14 i skott är värt att nämnas.
 
Pennerborn var inte heller riktigt nöjd inför tredje.
"Sådär, ibland spelar vi riktigt bra och så tappar vi mycket rätt som det är. För mycket slarv både i boxplay och i spelet för övrigt. Vi gör det lite väl för omständigt för oss själva kan jag tycka. När det gäller Robin Press så är det riktigt roligt för honom att han får göra flera mål. Han är ett bra vapen i PP och det visste vi om. De svagheter han fortfarande har är kanske i defensiven men han jobbar på bra för att lösa det."
 
Tredje perioden
Färjestad pressar på ordentligt inledningsvis under tredje men inga mål. Både Steen och Åslund är aktiva över hela banan. Rögle är ytterst nära då pucken träffar stolpen och ut men det är Färjestad som med dryga fyra minuter kvar sätter spiken i kistan, denna gång är det Ottosson som har varit på gång under hela två perioder som överlistar Pogge med hjälp av Alexander Johanssons snygga passning. Färjestad vinner därmed sin tredje raka seger och tar tre ytterligare poäng.
 
Linus Johansson säger som avslutning till Cmore följande:
"Jag var riktigt nära till slut men som sagt var de är farliga våra motståndare. Personligen anser jag att vi hålle oss ganska lugna ändå, fanns ingen anledning att bli stirriga. Jag tycker däremot att vi kanske borde ha fått in ytterligare några i kassen men Press var riktigt bra idag. Mot nästa match då vi ska lira mot Brynäs får vi nog höja oss ett par snäpp, vi har ju scoutat dem så vi vet ju vad vi har att förvänta oss till helgen."
 
 
 
 
 
 
 
Kommande matcher:
Djurgården - Växjö 14.30 lördag 27 oktober kanal: cmore hockey
Malmö - Frölunda 14.30 lördag 27 oktober kanal: cmore live 3
Örebro - Skellefteå 14.30 lördag 27 oktober kanal: cmore live2
 
Brynäs - Färjestad kl. 17.30 lördag 27 oktober kanal: cmore hockey
 
Timrå - Hv71 kl. 17.50 lördag 27 oktober kanal: cmore live4
Luleå - Mora kl. 17.50 lördag 27 oktober kanal: cmore live 2
Rögle - Linköping 17.50 lördag 27 oktober kanal: cmore live 3
 
 
Tack för ordet.
 
källor: stats.swehockey.se, shl.se och cmore.