Djurgårdare lämnar hockeyn

Jimmie Ölvestad går i pension och lämnar Djurgården. Vet inte riktigt vad han ska göra framöver men så blir det i alla fall.

En annan spelare som lämnar åtminstone Luleå Hockey är Fredrik Svensson som återvänder till AIK. Han har skrivit ett ettårs kontrakt med AIK och kommer att kanske avsluta sin karriär i Solna.

Mikael Johansson

Ohj hade inte sett detta tidigare... Mikael Johansson har skrivit ett ettårs kontrakt med Leksand. Något som jag inte fått med mig tidigare. Så det kan bli ibland. Tittade dessutom också på Leksands laguppställning.
10 backar!! Här lär det lånas ut till hösten kan jag tro. Jag tror att Leksand verkligen vill förstärka sig i Svenska hockeyligan ett tag framåt. Mikael har som sagt var skrivit ett ettårs kontrakt i hopp om att kunna visa upp sig så pass mycket att han kan göra en comeback till Färjestad redan nästa år kan jag tro. Precis som Leksands Pelle Prestberg som inte får plats i truppen längre men som har styrt och ställt en hel del i Leksand tidigare. Det jag kan tro är om man ser på papperet så vill Leksand stanna i SHL ett tag framöver. Nu är frågan om Färjestads Jörgen Jönsson kommer att imponeras över Mikael Johanssons prestation nästa säsong eller om Arvika sonen får fortsätta i Leksand framöver.

Med tanke på backbesättningen så tvivlar jag starkt på att Frögren ansluter till Leksand. Så Färjestad verkar väldigt trovärdigt för närvarande om det inte blir Örebro. Men jag har mina tvivel för Örebro har också 10 backar under kontrakt. Så Skellefteå och Färjestad lär nog få tampas om backen och jag har svårt att tro att Skellefteå plockar in honom då på grund av hans känslor för Färjestad.

Spang till Leksand

Dan Spang går till Leksand och där försvinner det största hotet för Färjestad då det gäller konkurrensen till Frögren. Med andra ord Frögren kanske redan nu förhandlar med Färjestad i detta nu. Att Dan Spang ansluter till Leksand innebär att man fyller den sista backplatsen där och därmed så kommer han inte spela i Leksand kommande säsong. Däremot är fortfarande Skellefteå efter att Sevc försvann. Finns det en risk att Frögren går till Skellefteå? Njae det tror jag inte med tanke på avståndet. Frögren själv sade faktiskt att han satsar på lag runt Karlstad och då innebär det som mest en flytt till Leksand. Örebro? Kanske i sådana fall är det mycket som talar för att han blir radar kompis med Kåberg. Här lämnar jag dörren öppen eftersom jag inte riktigt är säker på vad som Örebro jagar efter för närvarande. Om det är en back eller något annat. Däremot finns det en ökad chans att Färjestad nu plockar in Frögren då Tollefsen är skadad. Vilka signaler skulle det ge de unga i laget? Man har gjort detta förr, tidigare och alltför ofta. Att man ratade Frögren var ju för att han i sådana fall skulle ersätta Tolle det har vi faktiskt hört oftare än oftast. Men att stänga en dörr till en så bra publikfavorit och dessutom en så bra spelare som skapar god stämning både i och utanför isen tror jag verkligen inte Färjestad egentligen vill göra. Ledarskapet sitter ju som sagt var i väggarna. Därför tror jag inte man ratar Frögga bara för att han är lite äldre. Signalen till de unga? återigen.. det handlar inte om signaler. Här måste de unga slåss om de vill komma in i Färjestad. För närvarande har Färjestad 8 backar i laget, javisst.. men en är skadad. Alltså har man sju i inledningen av säsongen. Hur länge detta kan bli så här vet man helt enkelt inte. Wilhelm Westlund har gjort det riktigt bra så han spelar. Men jag tror faktiskt att han lånas ut till ett allsvenskt lag. Han är fortfarande 18 år och kan utan vidare spela i J20 en säsong utan större problem. Därför tror jag nu att Frögren ansluter till Färjestad då detta är hans favorit klubb. Färjestad skulle verkligen få ett grymt lag som manglar ned allt motstånd på isen. Samtidigt vid box play så skulle laget vara hopplösa att ge sig på då det plötsligt i slutspelet skulle finnas tre defensiva backar och resten offensiva. Sedan kan man ju garanterat alltid hitta en offensiv forward någonstans som skulle platsa i laget som ersätter Berglund tills att han kommer tillbaka. Skulle verkligen Färjestad signa in Frögren så tror jag att man inte behöver oroa sig för det defensiva under säsongen. Skador kan inträffa och då tror jag Westlund åter får chansen att lira i FBKs elitgrupp.

Jag tror att Frögren ansluter till klubben och jag tror också att vi får se en forward till innan klubben stänger butiken. Det skulle garanterat stärka laget som en guldkandidat om man plockar in Frögga i laget. Än så länge är det tyst från FBK men jag tror det kommer att hända saker snart.