Välkommen tillbaka Virtanen

Jesse Virtanen är tillbaka i Färjestad bk. För drygt en timme sedan meddelades på Färjestads hemsida att Virtanen är klar för ett äventyr i Karlstad och SHL.
 
På Färjestads hemsida meddelades den glada nyheten om att Jesse Virtanen återvänder för ett års kontrakt med Färjestad. Detta är nog den lyckligaste stunen i mitt liv kan jag säga som bloggare och som Färjestads supporter.
 
Färjestad som varit öppna med att de ville ha tilbaka Jesse Virtanen kan nu glädja sig på riktigt då han skrivit på för ett år. Med andra ord en hel säsong med den skicklige backen som lär få kampera tillsammans med Westin.
 
Han meddelade tidigt också att han själv trivdes mycket bra i Färjestad och såg det mycket troligt att han skulle komma tillbaka.
"ag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde." Sade Virtanen vid ett tidigare tillfälle. Nu får han alltså spela med sin radarpartner Jens Westin.
Han var även klar att han vill vinna något och såg Färjestad som den bästa lösningen för sin egna del.
"Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde givetvis in i mitt val."
Jakobsson är mycket nöjd med värvningen och säger följande:
"Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt - att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land. Det är glädjande helt enkelt."
Virtanen själv säger angående flytten: "Det har gått tre, fyra månader sedan jag spelade min sista match där borta, sedan dess har jag pratat med en del klubbar i Europa, men det här var mitt klart bästa alternativ. Jag och Peter hade kontakt mer eller mindre hela säsongen. När den tog slut pratade vi mer och förra veckan blev det klart. Det känns bra, riktigt bra."

Han är även intresserad av lagbygget så här långt.
"Vad jag har sett har vi ett riktigt bra lag. En del är kvar sedan jag lämnade och de nya verkar riktigt bra också. Jag tror vi har ett lag som kan vinna många matcher och gå långt. Det är mycket viktigt för alla att vinna här, så klart, det största målet för både mig och laget. Fansen förväntar sig inget annat heller. Det är sådan hockeyn är, höga förväntningar. Men det gör det roligt också."
 
Tack för ordet
 
 
Källor: Färjestads hemsida, VF.se, mrmadhawk och eliteprospects.com samt nwt.se