Lander om Färjestad

Foto: hockeysverige.se
 
Anton Lander beskriver följande sina tankar kring SHL och Färjestad:

"Jo, min agent Claes Elefalk har inte gått in på exakt alla detaljer med mig men dom ställde frågan, det gjorde dom. Men jag och Malin hade redan börjar rikta in blickarna mot Ryssland då och kollat på olika alternativ där som kändes rätt men frågan kom från Färjestad, absolut. Det är klart att tanken på SHL fanns där men samtidigt hade det varit ett svårare beslut om Timrå varit i högsta serien. Då hade det varit ett riktigt tufft beslut att ta. Nu tror jag att KHL kommer hjälpa mig att bli bättre helt enkelt."

Han erkänner ändå att det givetvis hade varit intressant att spela i samma klubb där hans far Anders Karlsson är assisterande tränare.
"Det är klart att det lockar, men KHL är det som är mitt fokus just nu." En kommentar jag fick per mejl. Däremot så är han mer intresserad av att göra senare comeback i NHL om det finns möjlighet till det.
"Först och främst får jag ta den här säsongen nu och se. Jag är inte helt hundra men jag tror inte att Edmonton har mina rättigheter när kontraktet i Ryssland går ut och då öppnar det upp sig för alla lag i så fall. Men nu fokuserar jag på det här först och främst. Man spelar sin bästa hockey vid 27 år ålder. Får man ett erbjudande igen längre fram kan man hoppas på att man kommer dit igen med en annan syn på mig som spelare." Däremot lär det inte bli Färjestad den närmaste tiden då han har skrivit ett tvåårs kontrakt med Kazan.

Tack för ordet.

Källor: expressen och mejlkontakt

Vi har ingen brådska

www.vf.se Foto: Dahlgren, Eva. Jakobsson har ingen brådska att fylla laget med den sista pusselbiten.

"Vi är ute och letar men känner ingen jättebrådska. Vi tycker inte vi har hittat rätt än." Så meddelade Peter Jakobsson under dagen när det kommer till frågan om en center. Det verkar också om om Färjestad varit intresserade av Matt Anderson som däremot gick till Skellefteå även om de hoppade av ganska tidigt. Jesper Boqvist var ju ett annat namn som Färjestad missade då han valde fortsatt spel i Brynäs.

Enligt Jakobsson handlar det om tålamod eftersom han inte vet exakt när det kan dyka upp en lösning.
"Otroligt svårt att sia om, jag vågar inte svara på det. Det kan gå på en vecka, det kan dröja tre veckor eller längre tid än så. Men det kommer inte hända något den här veckan." Säger han till tidningen.
Färjestad hoppas att tålmodigheten man visar kan innebära en jackpott när NHL-klubbarna gjort klart sina lagbyggen och vissa högkvalitativa spelare blivit utan kontrakt. Bland annat berör det i högsta grad Jakob De La Rose.
"Det var kul att läsa att han pratade så gott om Färjestad. Jag tror de flesta lag i SHL skulle tycka att han är en tillgång till lagbygget." Svarar Jakobsson i media. Att Färjestad och Peter Jakobsson dementerar att en ytterforward ska in kommer också fram i tidningen.
"Ja, det gör jag. Vår förhoppning är ju att Rasmus (Asplund) stannar kvar. Skulle han försvinna eller om vi skulle åka på någon skada i den befintliga truppen under sommaren får vi ta upp jakten på fler spelare men annars är vi nöjda när vi fått in en center till." Säger Peter Jakobsson.

Källa: vf.se

Ted Brithén väljer mellan två klubbar

Ted Brithén kan mycket väl spela för Rögle kommande säsong, foto: Röglebk
 
Nu står det klart att Färjestad inte är med i diskussionen kring Ted Brithén. Mrmadhawk har informerat om att det rör sig i SHL om två klubbar, Hv71 och Rögle Bk. Att Färjestad fått nej eller visat ointresse har ännu inte framkommit men antagligen så tvingas Peter Jakobsson söka efter en annan center och mycket tyder på att det blir utländsk center. Den enda kommentar kring frågorna som berör en center i Färjestad är: "Vi kommenterar inte spelare." Något som bevisar inte särskilt mycket för närvarande. Frågan är fortfarande om Jakobsson tvingas till att teckna ett avtal med Mikael Johansson då han inte lyckas få in en center med klass? Den enda centern som kan vara på tapeten just nu är Jakob De La Rose vars bror nu har signat upp för spel i Tjeckiska ligan och HC Dukla Jihlava. Färjestad tycks inte ha det lätt att hitta sista pusselbiten som det verkar. Ett besked som jag däremot har fått när det gäller laget för övrigt att de tränar för närvarande och att det fungerar bra.

Är Jakob De La Rose den som Färjestad hoppas på? Mycket tyder på det. Har även frågat Jakobsson angående Kevin Goumas som fortfarande inte har skrivit kontrakt med någon klubb ännu.
Men har inte fått svar där.

Tack för ordet.